Дијаспора највише купује станове у Требињу- квадрат и до 4.500 КМ

Срна
Дијаспора највише купује станове у Требињу- квадрат и до 4.500 КМ

ТРЕБИЊЕ- Цијене некретнина у Требињу су у порасту у односу на претходни период, па се цијена метра квадратног станова у изградњи тренутно креће од 2.600 до 4.500 КМ, а највише их купују људи из дијаспоре.

Менаџер продаје у агенцији "Падрино" Соња Ераковић Ђиков рекла је Срни да је цијена метра квадратног нових усељивих станова од 3.200 до 3.600 КМ, док на тржишту готово да нема старије градње.

"На цијену у том случају утичу старост зграде, сређеност некретнине, локација и спратност", навела је Ђиков.

Она је истакла да се у Требињу највише продају мањи станови у изградњи, углавном једнособни.

"Највише станове купују људи из дијаспоре, а у посљедње вријеме појачана је потражња за становима купаца из Србије", додала је Ђиков.

Агент продаје у агенцији за некретнине "ХПМ" Јован Ковач изјавио је Срни да је порасла и потражња за кућама и земљиштем у најјужнијем граду Српске.

"Цијена земљишта се креће од 200 КМ по метру квадратном у центру града па ниже зависно од локације и структуре. Цијене кућа се крећу од 150.000 КМ па навише зависно од величине, локације, стања", навео је Ковач.

Инвеститор Миладин Стевић је рекао да изградња станова у Требињу иде узлазном путањом упркос повећаним трошковима грађевинског материјала, али и цијене рада усљед недостатка радне снаге.

Он је истакао да се већина станова који се изграде у Требињу, што је годишње од 400 до 500, и прода.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана