Бијељина: Вива вокс двије вечери у пуној сали Центра за културу

Срна
Бијељина: Вива вокс двије вечери у пуној сали Центра за културу

Бијељина - Јединствени београдски а капела хор "Вива вокс" одржао је у Бијељини два концерта у препуној дворани Центра за културу.

Бијељинска публика је двије вечери уживала у једноипочасовном извођењу популарне музике коју хористи дочаравају само гласовима.


Диригент хора Јасмина Лорин рекла је Срни да је веома задовољна првим гостовањем у Бијељини и да су чланови хора одушевљени гостопримством публике и људи уопште у граду.

Према њеним ријечима, "Вива вокс" је једно дивно друштво интелектуалаца, љекара, археолога, историчара, инжењера и правника који се друже више од 15 година.

Лоринова каже да их је популарност изненадила на почетку и сматра да је тој популарности значајно допринио интернет.

Она истиче да њихови успјеси доприносе популаризацији а капела хорског пјевања и да у Србији већ има неколико оваквих малих састава.

Директор Центра за културу Љиљана Еркић рекла је Срни да је гостовање овог српског хора изазвало незабиљежен интерес публике у Бијељини.

Према њеним ријечима, карте за оба концерта по цијени од 20 КМ распродате су већ два сата након пуштања у продају, што је рекорд у Бијељини када је ријеч о оваквим гостовањима.

Еркићева каже да је готовање "Вива вокса" у Бијељини са 2.500 КМ помогло и Министарство просвјете и културе Републике Српске.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана