Бијељина: Подржати младе шампионке ОК “Либеро”

ГС
Бијељина: Подржати младе шампионке ОК “Либеро”

БИЈЕЉИНА - Градоначелник Бијељине Мићо Мићић позвао је локалне привреднике да пруже подршку младом бијељинском Одбојкашком клубу (ОК) “Либеро”, чије су сениорке недавно избориле учешће у Првој лиги Републике Српске.

Мићић је обећао да ће као градоначелник из средстава резерве издвојити 5.000 КМ помоћи овом клубу који је постигао изванредан успјех за врло кратко вријеме од оснивања.

Према његовим ријечима, уколико би десет привредника издвојило по 1.000 КМ за овај млади, перспективни клуб, то би за ОК “Либеро” много значило, а за привреднике то не би био велики издатак.

Мићић је на синоћ одржаном састанку клуба, којем је присуствовао и одређени број дјеце која ту тренирају и њихових родитеља, похвалио тренера ОК “Либеро” Бојана Квргића, за чији је професионалан рад од великог броја људи чуо само ријечи хвале.

Он је признао да у почетку градска управа уопште није помагала ОК “Либеро”, да сада из буџета за њих издвајају минималан износ, али је обећао да ће у планирању идућег буџета та средства бити знатно већа, јер је клуб то својим истрајним радом заслужио.


У бијељинском ОК “Либеро” надају се да ће људи добре воље подржати ове младе одбојкашице, дати им крила да полете још више и стигну још даље.

Тренер клуба Бојан Квргић захвалио је градоначелнику за помоћ и свим људима који су до сада помогли клуб и све вријеме пружали подршку.

Квргић је изразио велико задовољство овим успјехом који је постигнут за само пет година од оснивања клуба.

Он је напоменуо да је са уласком у Прву лигу потребно и више средстава за клуб јер ће сада расти трошкови, због чега је добродошла свака помоћ.

“У Првој лиги нам предстоји сигурно још више рада и борбе”, рекао је Квргић и истакао да се исплатило досадашње велико залагање сениорки, које су то доказале поставши шампионке Друге лиге Српске за сезону 2019/2020.

Према оквирној процјени, како је рекао, за трошкове клуба потребно је око 15.000 КМ.

Сениорке бијељинског ОК “Либеро” су се прошлог викенда, побједом над знатно искуснијом екипом “Борца” из Бањалуке, пласирале у Прву лигу Републике Српске са резултатом 3:0.

У Првој лиги очекује их 11 најбољих одбојкашких екипа које има Република Српска.

У ОК “Либеро” тренира око 160 дјеце.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана