Vrhunski mafijaši u drami “Irac” Martina Skorsezea

Agencije
Vrhunski mafijaši u drami “Irac” Martina Skorsezea

Prva najava dugo očekivane biografske krimi-drame “Irac” (u kojoj ćemo ponovo gledati legendarne Roberta de Nira, Ala Paćina, Harvija Kajtela, Džoa Pešija i Bobija Kanavalea kao vrhunske mafijaše) nedavno je objavljena i ostavila je utisak na sve obožavaoce slavnih glumaca koji željno iščekuju njihovo zajedničko pojavljivanje na filmu.

Film “Irac” baziran je na knjizi “I heared you paint houses” autora Čarlsa Branta, u kojoj je priča o nestanku sindikalnog vođe Džimija Hofe predstavljena iz perspektive njegovog navodnog ubice, Irca Frenka Širana. Film je režirao čuveni Martin Skorseze.

Ovo će biti najskuplji Skorsezeov film do sada s obzirom na to da je radnja filma smještena u dva razdoblja u kojima će morati da se digitalno dorade likovi koje tumače Robert de Niro, Al Paćino i Džo Peši.

De Niro će za potrebe filma morati da izgleda kao da mu je 30 godina, a biće korišćeni slični efekti kao u filmu “Neobični slučaj Bendžamina Batona”.

De Niro u filmu tumači lik Širana, plaćenog ubice koji radi za mafiju. On je najvjerovatnije povezan sa ubistvom Hofe, kojeg glumi Paćino.

Džo Peši igra ulogu Rasela Bafalina, šefa mafije porijeklom sa Sicilije čija je misija da ujedini kompletnu istočnu obalu u organizaciju “Koza nostra”. Njegov protivnik je Anđelo Bruno kojeg glumi Harvi Kajtel.

“Irac” će ujediniti Skorsezea s De Nirom i Pešijem nakon 22 godine i njihove posljednje saradnje na filmu “Kazino”. Peši se povukao iz glume 2010. godine, ali ga je Skorseze, nakon mnogih neuspješnih pokušaja, uspio nagovoriti da se vrati još jednom za ovaj film. S druge strane, Kajtelov posljednji posao sa Skorsezeom je bio 1976. godine u filmu “Taksista”. Gangsterski filmski veteran Paćino, koji je radio s De Nirom u filmu “Kum 2” prvi put će raditi sa Skorsezeom, ispunjavajući snove mnogih fanova.

Film “Irac” u potpunosti je producirao “Netfliks”, a premijerno će biti prikazan na jesen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana