Slab početak za novog “Damba”

Priredila: Milanka Mitrić
Slab početak za novog “Damba”

Dugo najavljivani i iščekivani “Diznijev” film “Dambo”, u režiji Tima Bartona, nakon premijernog prikazivanja debitovao je sa zaradom od 45 miliona dolara u 4.259 sjevernoameričkih bioskopa.

Osvrćući se na druge “Diznijeve” filmove, “Ljepoticu i zvijer” koja je 2017. godine debitovala sa 174 miliona dolara, “Knjige o džungli” 2016. godine, sa 103 miliona i “Pepeljuge” koja je 2015. godine nakon premijernog prikazivanja ostvarila zaradu od 67 miliona, “Dambo” je malo urušio očekivanja, iako se našao na prvom mjestu liste.

Prvobitna zarada za ovaj rimejk iz 1941. godine bila je predviđena na više od 50 miliona. Kao dio razloga za slabu zaradu na otvaranju navodi se i to da je ovaj animirani film debitovao prije skoro 80 godina, čineći svima drago slonče manje relevantnim od klasike poput “Ljepotice i zvijeri” i “Knjige o džungli”.

Produkcija “Damba” je koštala 170 miliona, a još ostaje da se vidi kako će priča o sloniću proći na međunarodnom terenu.

Uprkos domaćoj konkurenciji u vidu filma “Kapetanica Marvel” ili “Šazam” (koji ove sedmice treba da bude prikazan premijerno), “Dizni” je optimističan da će “Dambo” postati film koji će svakako više privlačiti mlađu publiku.

Animirani film “Dambo” je jedan od tri filma koji će ove godine u vidu rimejka biti prikazani na velikom platnu, uz “Aladina” Gaja Ričija i “Kralja lavova” Džona Favroa.

Pomenuti filmovi, iz superherojsku priču “Osvetnici: Kraj igre”, ostvarenja su od kojih se očekuje najveća zarada.

Što se tiče filmova i ovosedmične zarade u američkim bioskopima, u podacima se navodi da se film “Mi” nalazi na drugom mjestu sa otvaranjem od 30 miliona. “Kapetanica Marvel”, koja je nakon četiri sedmice prikazivanja na međunarodnom nivou zaradila više od 900 miliona, prethodne sedmice je na listu dodala novih 20 miliona, te se tako našla na trećem mjestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana