Nova biografija otkriva neprijatan odnos između Bouvija i Mura

Nova biografija otkriva neprijatan odnos između Bouvija i Mura 25.09.2017 08:58 | Agencije

Britanski pjevač Dejvid Bouvi i slavni glumac Rožer Mur sprijateljili su se kasnih sedamdesetih godina, ali je njihov odnos počeo da se hladi kada su svakodnevne posjete Mura postale suviše iritantne za Bouvija, prenosi britanski Telegraf.

Dilan Džouns, autor knjige "Dawid Bowie: A Life, first heard about the stars", navodi da je priču o prijateljstvu dve zvezde čuo od scenariste i književnika Hanifa Kureišija.


"Jedna od najčudnijih osoba koja se našla u Bouvijevom okruženju bio je Rodžer Mur", rekao je Džouns.

"Kureiši mi je rekao da Bouvi, kada se preselio u Švajcarsku kako bi izbegao plaćanje poreza i dilere drogom, nije poznavao nikoga u toj zemlji. Živio je u ogromnoj kući nadomak Ženeve", dodao je.

Jednog popodneva, negdje poslije pet, Rodžer Mur je odlučio da svrati kod pjevača na čaj.

"Nakon čaja su prešli na alkohol, Mur je ostao na večeri, i ispričao mnogo priča o filmovima o Džejmsu Bondu. Proveli su se fantastično", objašnjava pisac.

"Slijedećeg dana u 5:30, Mur je opet pokucao na Bouvijeva vrata. Sjeo je, rekao da će popiti džin-tonik i ponovo ispričao iste priče, s tim što su one ovaj put bile malo manje zanimljive", rekao je Džouns.

Mur je tokom naredne dvije nedjelje doslovno svakog dana svraćao kod Bouvija u isto vrijeme. Umoran od druženja, pjevač je na kraju morao da se krije pod kuhinjskim stolom i pravi da nije tu.

Najzanimljivije od svega: Kada je Mur posljednji put igrao Bonda u filmu "A View to Kill " iz 1985. godine, Bouviju je ponuđena uloga glavnog zločinca, Maksa Zorina. Odbio ju je.

Za potrebe pisanja nove biografije o Dejvidu Bouviju, koji je preminuo u januaru prošle godine, Džouns je intervjuisao više od 150 ljudi.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica