Joris Voorn dolazi na Kastel

Glas Srpske
Joris Voorn dolazi na Kastel

Druge festivalske večeri “Fresh Wave Heaven” festivala koji će od 8. do 10. avgusta biti održan na banjalučkoj tvrđavi Kastel nastupiće holandski di-džej i producent Joris Voorn.

Svoju dugogodišnju karijeru ova zvijezda elektronske muzike započela je 203. godine. Tada je osvojio nagradu za talenat u Holandiji.

Samo šest godina poslije, 2009. godine kao autor i producent potpisao se na singl “Sweep the Floor” čime je istorija elektronske muzike otvorila vrata za ovog izvođača. Apsolutni hit i himna Ibice brzo mu je donijela mnogobrojne festivalske i klupske nastupe i priliku da svoj talent i specifičan odabir muzike prezentuje publici širom svijeta. A da se zaista radi o vanserijskom izvođaču potvrđuje i činjenica da je u posljednjoj deceniji često bio gost velikih klubova na Ibici kao što su “Ushia” i “Amnezija”, te hedlajner velikih svjetskih festivala poput “Parklajfa” (Mančester), “Muvmenta” (Detroit), “Tobbaco Docka” (London), “Ulltre” (Majami), “Mysterylandsa” (Amsterdam), “Hajdauta” (Hrvatska), “Elektrika” (Njujork) i “BPM” (Meksiko).

Njegov posljednji album “Nobody Knows” proglašen je za najbolji elektronski album 2014. godine od strane američke “Bilbord” top liste. Često producira i izdaje, a vlasnik je i dvije izdavačke kuće koje bilježe značajne rezultate u industriji svjetske elektronske muzike. Nemjerljiv je njegov doprinos elektronskoj muzici jer kroz svoju afirmaciju istovremeno je afirmisao elektronsku muzičku scenu holandske metropole i epicentra tehno zvuka Amsterdama.

Dašak te scene osjetiće svi koji ovog ljeta posjete Fresh Wave Heaven.

Na ovogodišnje izdanje festivala dolazi i Herman Kataneo, “Pan-Pot”, Matador i drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana