“Džipsi kings” u filmu o Šabanu Bajramoviću

Agencije
“Džipsi kings” u filmu o Šabanu Bajramoviću

Tokom koncerta legendarne grupe “Džipsi kings” u beogradskom Centru “Sava” 2. decembra biće snimani završni kadrovi filma o kralju romske muzike Šabanu Bajramoviću, reditelja Željka Mirkovića.

Pako Balijardo, osnivač “Džipsi kingsa” i najstariji sin Manitasa del Plate, pojaviće se na bini sa statuetom Šabana Bajramovića i posvetiti mu nekoliko pjesama, među kojima i originalnu Šabanovu kompoziciju “Đeli Mara po vašari”, koju je kasnije Goran Bregović objavio pod imenom “Mesečina”.

Direktor “Nišvila” Ivan Blagojević izjavio je da je grupu “Džipsi kings” Šaban najviše volio, a da mu je omiljena numera bila “Mdž Njadž”, koju je preveo na romski jezik i uvježbavao je sa klasičnim džez bendom na Nišvil radiju, uz nekoliko drugih džez standarda, u namjeri da snimi album autentičnog romskog džeza.

Koncert u Centru “Sava” biće održan u istom prostoru, tačno 10 godina od velikog koncerta “Prijatelju Šabanu”, koji je, zahvaljujući Ministarstvu kulture i “Nišvilu”, održan u čast tada preminulom pjevaču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana