Džekson: Odustao sam od dvije glumice zbog Vajnštajna

Agencije
Džekson: Odustao sam od dvije glumice zbog Vajnštajna

Reditelj „Gospodara prstenova“ Piter Džekson rekao je da su obje glumice, Mira Sorvino i Ešli Džad bile na „crnoj listi“ poslije razgovora sa ljudima iz Vajnštajnove kompanije.

Obje glumice su medijskog mogula optužile za zlostavljanje. Vajnštajn je tada bio na čelu studija „Miramaks“ u kom je započeta produkcija ovog filma, koja je kasnije premještena u „Nju Lajn Sinema“. Nakon mišljenja o ovim glumicama koje su podijelili zaposleni u Vajnštajnovoj kompaniji, Džekson je riješio da ih izbriše sa liste glumica.

Džekson je u intervjuu priznao da je imao namjeru da obje glumice budu u njegovom filmskom ostvarenju.

- Iz „Miramaksa“ su nam ispričali da rad sa njima dvjema izgleda kao prava noćna mora i da ne preporučuju njihovo angažovanje u bilo kojim ulogama. To je bilo neke 1998. godine - ispričao je Džekson.

Kaže da tada nije imao razloga da posumnja u to što su mu ti ljudi govorili.

- Sada sumnjam da smo imali lažne informacije o obje glumice, a kao rezultat tog razgovora, obrisali smo njihova imena sa liste za kasting. Gledajući unazad, vjerujem da je to bila njihova prljava kampanja za kaljanje njihovih imena u punom zamahu - dodao je Džekson.

Glumica Mira Sorvino je na svom „Tviter“ profilu poslije Džeksonovog intervjua napisala: „Kada sam vidjela ovo, zaplakala sam. Ovo je potvrda da je Vajnštajn promijenio tok moje karijere, nešto u šta sam sumnjala, a nisam bila sigurna. Hvala Piteru Džeksonu na iskrenosti. Osjećam se potišteno“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana