Vels vjeruje u još jedno čudo

Agencije
Vels vjeruje u još jedno čudo

Lil - Stari poznanici Vels i Belgija odlučiće večeras o drugom polufinalisti Evropskog prvenstva na stadionu "Pjer Moroa" u Lilu.

Prije početka smotre u Francuskoj malo ko je očekivao debitanta Vels među osam najboljih selekcija, međutim, ekipa Krisa Kolmena je ponajviše zahvaljujući Geretu Bejlu dogurala dalje nego što je možda i sama planirala. Sada, kada su već tu, Velšani ne pomišljaju na predaju, a u duelu sa Belgijom pozivaju se i na tradiciju. Doduše, "crveni đavoli" imaju jednu pobjedu više (5:4), uz tri remija, ali je Vels bio uspješniji u kvalifikacijama za odlazak u Francusku. U Briselu je bilo 0:0, a u Kardifu je slavio Vels pogotkom Bejla.

- Nadam se da možemo ponoviti te mečeve iako će biti vrlo teško. Belgija je jedna od najboljih reprezentacija svijeta i to je dokazala dosadašnjim partijama. Imaju mnogo rješenja u napadu, ali mi ćemo igrati kao i do sada. Borićemo se do posljednjeg daha, jer drugačije i ne znamo, a ne sumnjam da ćemo imati ogromnu podršku navijača koja nam zaista mnogo znači - rekao je Bejl.

Veliki problem za stratega Belgije Marka Vilmotsa je odsustvo Tomasa Vermalena zbog žutih kartona, ali bi Eden Azar trebalo da zauzme mjesto u startnoj postavi iako je iz predostrožnosti propustio trening juče ujutru.

- Radimo na tome da bude sto odsto spreman. Ne znamo da li će se to desiti, ali sam optimista. I sa njim u timu imaćemo težak zadatak, jer je Vels vrlo opasan rival - rekao je Vilmots.

Za razliku od njega, Kris Kolmen nema problema u vezi sa sastavom i može računati na sve raspoložive snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana