Trofej u Londonu Novakova kruna godine

B92
Trofej u Londonu Novakova kruna godine

Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je da mu je žao što je Rodžer Federer morao da odustane, ali da je zaslužio da osvoji trofej u Londonu.

Đoković je osvojio titulu na Završnom Mastersu u Londonu, pošto je Federer predao finalni meč pre njegovog početka zbog povrede leđa.

Srpski igrač je na najbolji način završio sjajnu godinu, u kojoj je osvojio ukupno sedam titula.

„Žao mi je zbog Rodžera, želim mu sve najbolje u finalu Dejvis kupa", rekao je Đoković.

I pored svega, Đoković je svjestan da je krunisan za odličnu sezonu.

„Moram da se osvrnem na celokupnu sezonu i ovaj trofej je kruna. Veoma sam srećan što stojim ovde i što sam završio držeći ga u rukama. Drago mi je što je Endi ovde i nadam se da ćemo vam priuštiti dobru zabavu", dodao je najbolji teniser sveta.

Đoković i Federer trebalo je da se nađu na terenu od 19 časova, ali je Švajcarac bio primoran da odustane zbog problema sa povredom.

Federer je na posljednji trening pred meč kasnio čak 45 minuta, a poslije toga odlučio je da uopšte ne izlazi na teren prije finala. Tada je počelo da se sumnja na povredu, ali nikakva potvrda iz „O2 arene" nije stigla.

Ipak, Rodžer se zvanično povukao prije početka meča, vjerovatno u želji da se oporavi za finale Dejvis kupa, koje se igra za pet dana.

Umjesto finalnog meča trebalo bi da se igra egzibicija između Novaka Đokovića i Nika Kirjosa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana