Трофеј у Лондону Новакова круна године

Б92
Трофеј у Лондону Новакова круна године

Најбољи тенисер света Новак Ђоковић изјавио је да му је жао што је Роџер Федерер морао да одустане, али да је заслужио да освоји трофеј у Лондону.

Ђоковић је освојио титулу на Завршном Мастерсу у Лондону, пошто је Федерер предао финални меч пре његовог почетка због повреде леђа.

Српски играч је на најбољи начин завршио сјајну годину, у којој је освојио укупно седам титула.

„Жао ми је због Роџера, желим му све најбоље у финалу Дејвис купа", рекао је Ђоковић.

И поред свега, Ђоковић је свјестан да је крунисан за одличну сезону.

„Морам да се осврнем на целокупну сезону и овај трофеј је круна. Веома сам срећан што стојим овде и што сам завршио држећи га у рукама. Драго ми је што је Енди овде и надам се да ћемо вам приуштити добру забаву", додао је најбољи тенисер света.

Ђоковић и Федерер требало је да се нађу на терену од 19 часова, али је Швајцарац био приморан да одустане због проблема са повредом.

Федерер је на посљедњи тренинг пред меч каснио чак 45 минута, а послије тога одлучио је да уопште не излази на терен прије финала. Тада је почело да се сумња на повреду, али никаква потврда из „О2 арене" није стигла.

Ипак, Роџер се званично повукао прије почетка меча, вјероватно у жељи да се опорави за финале Дејвис купа, које се игра за пет дана.

Умјесто финалног меча требало би да се игра егзибиција између Новака Ђоковића и Ника Кирјоса.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана