Strašni trio stavlja na muke odbranu Rome

Agencija
Strašni trio stavlja na muke odbranu Rome

Liverpul - Prvi polufinalni meč Lige šampiona na "Enfildu" večeras igraju Liverpul i Roma (20.45).

Ako je neko za ekipu Jirgena Klopa prije početka sezone i mogao da kaže da će se naći među četiri najbolja tima, za Romu to nije bio slučaj. Međutim, "vučica" je dokazala da ima kvalitet, pogotovo u četvrtfinalu u kojem je eliminisana velika Barselona. Ekipa Euzebija di Frančeska napravila je jedan od najvećih preokreta modernog fudbala, pa su apetiti sada porasli. Ne krije to ni harizmatični stručnjak, koji je dao zanimljivu izjavu engleskim medijima.

- Ovo što mi radimo je posao, ali mora da bude malo i uživanja. Niste dobar radnik ako ne uživate u svom poslu - pokušava da rastereti Di Frančesko svoje izabranike.

Ipak, teško je da će previše uživati defanzivci njegovog tima. On će se gotovo sigurno opredijeliti za formaciju 3-4-3 sa Žoanom Žezusom, Kostasom Manolasom i Federikom Faciom, koji će biti pod velikim pritiskom jednog od najboljih napadačkih trija Mohamed Salah - Roberto Firmino - Sadio Mane. Njih trojica postigli su 83 gola ove sezone u svim takmičenjima, pa im niko u Evropi nije ni blizu. Salah igra sezonu iz snova, postigao je 31 gol u prvenstvu i dobio nagradu za najboljeg igrača Premijeršipa, što je daleko bolji učinak nego u Rominom dresu prošle sezone.

- Biće puno emocija, svaki dan pričam sa bivšim saigračima, baš sam razgovarao i sa Frančeskom Totijem. Neće mi biti lako, volim Romu, grad i oni mene... Znaju me, kako i igram, ali želim trofej Lige šampiona sa Liverpulom - rekao je Salah, sa kojim će brojne duele voditi kapiten Srbije Aleksandar Kolarov.

Di Frančesko je u revanšu četvrtfinala protiv Barselone promijenio taktiku, gurnuvši Kolarova i Alesandra Florencija u vezni red, ali će njih dvojica imati i mnogo defanzivnih zadataka koje su tada besprijekorno obavili. Duel dva tima biće tek četvrti u najjačem evropskom takmičenju, s tim da je Liverpul slavio u finalu za titulu prvaka Evrope 1984. godine na "Olimpiku" poslije penala. Roma igra i protiv tradicije jer je izgubila svih šest eliminacionih rundi sa engleskim klubovima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana