Spasioci pogrešno procijenili povrede Šumahera

Agencije
Spasioci pogrešno procijenili povrede Šumahera

Berlin - Ljekari spasilačke službe koji su prvi stigli na mjesto nesreće sedmostrukog svjetskog šampiona F1 Mihaela Šumahera pogrešno su procijenili težinu povreda slavnog njemačkog vozača.

Ovu informaciju su prenijeli pojedini njemački mediji, koji su se bavili rekonstrukcijom dešavanja poslije nesreće. Šumaher je 29. decembra prošle godine doživio nesreću na skijanju u Meribelu u Francuskoj kada je glavom udario u stijenu, a od tada se nalazi u vještačkoj komi.

Njemački mediji tvrde da su posljedice za zdravstveno stanje Šumahera mogle da budu manje da su ljekari spasilačke službe bolje procijenili situaciju u kojoj se Nijemac nalazi. Šumaher je prvo prebačen u malu bolnicu u Mutijeu, a tek kada mu se stanje dramatično pogoršalo, prebačen je helikopterom u Grenobl gdje je operisan.

Šumaher je poslije nesreće bio svjestan, pričao je i pomjerao ruke i noge, što je ljekare spasilačke službe navelo na zaključak da Nijemac nije u teškom stanju. U ovom slučaju brzi dolazak na mjesto nesreće bio je otežavajuća okolnost za ljekarski tim.

- Da su spasioci došli nešto kasnije, vjerovatno bi prepoznali da se radi o ozbiljnim povredama opasnim po život - navode njemački listovi.

Ove informacije nije željela da komentariše portparol njemačkog vozača Sabine Kem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana