Set dovoljan za prvo mjesto Đokovića u grupi

Glas Srpske
Set dovoljan za prvo mjesto Đokovića u grupi

London - Najboljem teniseru svijeta Novaku Đokoviću u večerašnjem duelu protiv Marina Čilića (21 čas) potreban je jedan set da bi sa prve pozicije u grupi otišao u polufinale završnog mastersa u Londonu.

Nakon što je Džon Izner osvojio set protiv hrvatskog tenisera i matematički je postalo jasno da je Novak izborio plasman u završnicu, ali će on svakako jurišati na pobjedu, jer svaki trijumf u grupi donosi dodatnih 200 bodova.

- Bez obzira na to što sam već obezbedio prolazak u narednu rundu, u mojoj igri neće biti opuštanja i naravno da želim do pobede. Svaki trijumf donosi dosta bodova i nisam ležeran iako sam već u polufinalu - rekao je Đoković.

Čilić je prije dvije sedmice u Parizu dobro oznojio Đokovića, koji je trijumfovao u tri seta nakon više od dva sata igre (4:6, 6:2, 6:3). Ipak, Hrvat će morati da pobijedi večeras ukoliko želi da prvi put u karijeri prođe grupnu fazu posljednjeg turnira u sezoni.

- Prije nekoliko sedmica u Parizu odigrali smo dobar meč. Novak je odličan, tako da moram da zadržim visok nivo igre. Servis će biti ključan i svakako da očekujem veliku borbu - poručio je Čilić.

Međutim, dovoljno je pogledati međusobni skor, u kojem Novak vodi sa 16:2, da bi postalo jasno ko je favorit u meču “Gustavo Kuerten” grupe. Posljednje kolo daće i odgovor ko će se srpskom teniseru pridružiti u polufinalu, jer još svi imaju šansu. Aleksandar Zverev je trenutno u najboljoj poziciji pošto ima skor od pobjede i poraza uz set količnik 2:2, dok će za protivnika u trećem kolu danas (15 časova) imati Džona Iznera koji ima “najtanje” izglede. Amerikanac je izgubio oba meča u Londonu i u njima je uzeo tek set (1:4), ali bi mu trijumf u dva seta protiv Zvereva, i pobjeda Đokovića nad Čilićem na isti način, donijeli skok na drugu poziciju i nastavak takmičenja.

Tenis u dobrim rukama

Mečevi u Londonu su pokazali da igrači koji su zagazili u četvrtu deceniju i dalje vode glavnu riječ kada su najveći turniri u pitanju. Međutim, Đoković smatra da u novoj generaciji tenisera ima mnogo kvaliteta.

- Imate igrače poput Karena Hačanova, Borne Ćorića, Stefanosa Cicipasa, tako da je tenis u dobrim rukama. Aleksandar Zverev je očigledno lider sledeće generacije tenisera. On se dokazao kao vrhunski igrač. Mi stariji i dalje vredno i pametno radimo i pokušavamo da izvučemo iz nas što više onoga što je ostalo u nama. Koliko će to trajati, ne znamo - rekao je Đoković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana