Novak dobio Nadala za finale!

B92
Novak dobio Nadala za finale!

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u finale Mastersa u Monte Karlu, trijumfom nad Špancem Rafaelom Nadalom u dva seta.

Novak je u 43. međusobnom duelu sa Nadalom slavio sa 6:3, 6:3, poslije jednog sata i 37 minuta igre i tako došao do 20. trijumfa nad Nadalom.

Novak će se u nedjelju za svoju 23. titulu na turnirima Masters serije boriti sa Čehom Tomašom Berdihom, koji je pobjedio Francuza Gaela Monfisa sa 6:1, 6:4.

Ukoliko uspije da osvoji svoju drugu titulu u Kneževini izjednačiće se sa Rodžerom Federerom na drugom mjestu na večnoj listi sa 23 trofeja na Mastersima.

Đoković i Nadal su se u Monte Karlu prvi put sastali poslije skoro 11 mjeseci, koliko je prošlo od finala Rolan Garosa. Španac je od tada imao velike probleme sa povredom, dok je Novak nizao odlične rezultate i vratio se na prvo mjesto ATP liste.

Nadal je bolje počeo meč, napravio brejk i odmah ga potvrdio, međutim, Đoković uzvraća na isti način, zatim i preokreće. Iako je na početku imao nekoliko grešaka, uslijedila je agresivnija igra, pa je sve išlo mnogo lakše za srpskog tenisera, koji je Nadalu prepustio samo jedan gem. Viđen je sjajan tenis, uz mnogo atraktivnih poena.

U drugom setu, Novak je praktično sve vrijeme kontrolisao igru, a prelomio ga je ponovo u sedmom gemu. Taj gem bio je vjerovatno i najzanimljiviji u cijelom meču, pošto je viđen niz dugih razmjena udaraca, a Novak je sjajno pritiskao Nadala. Uslijedio je siguran servis gem Novaka, koji je i u narednom gemu nastavio sa agresvinom igrom, koja je rezultirala novim brejkom i samim tim sjajnim trijumfom.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana