Milioneri čekaju tobdžije

Dušan Repija
Milioneri čekaju tobdžije

Liverpul - Utakmicama prvog kola večeras počinje nova sezona u Ligi šampiona, a već na startu takmičenja na programu je derbi u grupi D između Borusije Dortmund i Arsenala.

Borusija je pretprošle sezone igrala finale, prošle stala u polufinalu, dok Arsenal od sezone 2008/09 nije prošao među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta. Baš kao i prošle sezone Jirgen Klop ima mnogo problema oko sastavljanja najboljih 11, pošto su povrijeđeni Ilkaj Gundogan, Jakub Blaščikovski, Oliver Kirh, Nuri Sahin i Marko Rojs. Ipak, "milioneri" u dobrom raspoloženju dočekuju evropsku premijeru, pošto su za vikend slavili protiv Frajburga sa 3:1.

- Cijenim Vengerov rad. Svake godine napravi bum sa mladim igračima, uvijek je u vrhu Premijer lige i daleko dogura u Ligi šampiona. Njima je ovo 17. uzastopno učešće, što dovoljno govori koliko su veliki klub - rekao je Klop.

Posljednji dvomeč "milionera" i "tobdžija" odigran je prošle sezone, a oba kluba slavila su na gostovanjima. Borusija sa 2:0 u Londonu, a Arsenal minimalnu pobjedu u Dortmundu.

Za razliku od minulih godina Arsen Venger je odlučio da odriješi kesu i dovede prava pojačanja. Tako su na "Emirejts" stigli Mesut Ezil, Aleksis Sančez i Deni Velbek, igrači koji bi trebalo da donesu bar jedan trofej u vitrine "tobdžija", prvi poslije devet godina.

Pored meča u Dortmundu, pažnju javnosti privlači i duel na "Enfild roudu" na koji se Liga šampiona vraća poslije pet godina. Sa pet titula prvaka Evrope, Liverpul je treći najuspješniji klub u Evropi, iza Reala i Milana, a njihovi navijači gaje poseban odnos prema ovom takmičenju. Zbog svega toga pripremaju spektakularnu koreografiju za utakmicu protiv debitanta Ludogoreca, koja se igra u okviru grupe B.

Parovi

U prvom kolu sastaju se: grupa A: Olimpijakos - Atletiko Madrid, Juventus - Malme, grupa B: Liverpul - Ludogorec, Real Madrid - Bazel, grupa C: Monako - Bajer Leverkuzen,  Benfika - Zenit, grupa D: Galatasaraj - Anderleht, Borusija Dortmund - Arsenal. Svi mečevi počinju u 20.45 časova

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana