Mesi vodi do svjetskog trona

Agencije
Mesi vodi do svjetskog trona

Buenos Ajres - Bivši argentinski fudbaler Huan Roman Rikelme vjeruje da Lionel Mesi može da donese Argentini dugo očekivanu titulu šampiona svijeta.

Zvijezda Barselone trenutno ima 30 godina i Mundijal u Rusiji je posljednji koji će odigrati u naponu snage ako ne bude problema sa povredama ili nekih nepredviđenih stvari. Teško je očekivati da Mesi u Kataru zadrži trenutnu formu i kvalitet koji je na najvišem nivou otkako je zakoračio u profesionalni fudbal. Argentina nije stupila na svjetski tron od 1986. godine kada je Dijego Armando Maradona zaludio planetu. Mesi je proglašen za njegovog nasljednika, mnogi će reći da ga je nadmašio, ali nikako da napravi završni korak sa nacionalnom timom. Izgubio je finale Mundijala u Brazilu, nekoliko puta meč za šampiona Kopa Amerike, ali Rikelme vjeruje da je u Rusiji pravi trenutak za slavlje.

- Svi se nadamo uspješnom Mundijalu, Vjerujem da će igrači opravdati očekivanja, pogotovo se to odnosi na Mesija. Argentina ima velike šanse da osvoji titulu, ako je Mesi u svom ritmu onda ništa nije komplikovano. Mnogo toga zavisi od njega - istakao je Rikelme.

Argentina nije blistala u kvalifikacijama i tek je u posljednjem kolu zahvaljujući het-triku svog najboljeg igrača protiv Ekvadora izborila mjesto u Rusiji. Ekipa koja ima tako moćan sastav na papiru mora da juri najviše ciljeve.
„Gaučosi“ će na Svjetskom prvenstvu igrati u grupi D sa Hrvatskom, Islandom i Nigerijom i nemaju nimalo lagan zadatak. Ova grupa je vjerovatno najjača na Mundijalu, ali će Argentinci morati da srede situaciju u svom dvorištu pa tek onda da brinu za rivale. Uloga Maura Ikardija, Gonzala Iguaina i Paula Dibale trenutno je minorna i selektor Horhe Sampaoli jednostavno mora naći način da uklopi ove velike zvijezde kako bi Argentina zaigrala mnogo bolje nego u kvalifikacijama. Realno je da Mesi u kvalifikacijama nije imao pravu podršku saigrača, linije tima nisu najbolje izbalansirane, jer je napad ubjedljivo najbolji na svijetu i onda pored svih zvijezda koje nose igru evropskih klupksih velikana Sampaoli kao prvu opciju koristi centarfora Boke Juniors Darija Benedeta.

Mesi ispred Ronaldo

Bivši igrač Barselone, Viljareala i Boke Juniors nije imao dilemu ko je najbolji igrač današnjice.

- Mesi je svakako najbolji, ali moramo odati priznanje Kristijanu Ronaldu. Obojica su sjajni, njihovo rivalstvo čini ih još boljim. Guraju jedan drugog naprijed i to je najbolja stvar u tome - rekao je Rikelme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana