Mesi: Ostajem dok god sam potreban

Agencije
Mesi: Ostajem dok god sam potreban

Barselona - Insinuacije da bi Lionel Mesi mogao da napusti Barselonu pale su u vodu, jer je sjajni Argentinac rekao kako je njegova budućnost sigurna na " Kamp nou" sve dok ga čelnici kluba budu željeli u sastavu.

Cijelu karijeru nosi dres Barselone, a u posljednje vrijeme pojavili su se problemi u vezi sa produženjem ugovora. Takva situacija izazvala je bojazan kod navijača katalonskog kluba, ali je Mesi smirio strasti najavom da će i u naredno vrijeme igrati za "blaugranu".

- Oduvijek sam govorio da mi je Barselona sve i ostaću ovdje dok sam poželjan. Kada ne budem mogao da pomognem onda i ne treba da budem tu. Želimo da osvojimo sve trofeje. Nijedno takmičenje nema prioritet, jer svaki vrednujemo jednako. Mrzim da gubim, poraz na mene ne utiče samo nekoliko sati poslije utakmice, već duže vremena. Ne mogu da podnesem osjećaj poraza i to koristim kao motiv, da dam sve što je potrebno za pobjedu - rekao je Mesi.

Najbolji fudbaler katalonskog kluba trebalo bi da produži ugovor sa Barselonom, ali dogovor još nije postignut, a predsjednik kluba Đozep Marija Bartomeu rekao je prošle sedmice da nije zabrinut zbog toga. Ugovor mu ističe na kraju naredne sezone, a pojedini španski mediji naveli su da je 29-godišnji Argentinac nezadovoljan zbog toga što uprava nije konkretno razgovarala sa njegovim menadžerom. Situaciju pomno prati Pep Gvardiola koji nudi bogatstvo kako bi Mesija vidio na "Etihadu". Španski stručnjak je trenutno na udaru kritika zbog loše forme "građana", ali Mesi vjeruje u njegov uspjeh.

- To je vrlo komplikovana liga, prošla sezona je to pokazala, pa je teško predvidjeti. Pep je veoma uspješan trener, prilagodiće se i siguran sam da će ostvariti uspjeh - rekao je Mesi.

Jedan od najboljih fudbalera svih vremena govorio je o odnosu sa najvećim rivalom Kristijanom Ronaldom, naglasivši da ga učinak napadača Reala ne motiviše vanredno.

- Postoji veliko uzajamno poštovanje. Kristijana vidim kao velikog igrača, koji je postigao velike stvari, jer je to što jeste. Moja motivacija uvijek dolazi iz želje da se nešto dobro uradi za Barselonu, Argentinu i navijače - dodao je Mesi.

Ugovor

Mesiju ugovor sa Barselonom ističe ovog ljeta, a još uvijek nije bilo konkretnih pregovora. Budući da je Real nedavno produžio saradnju sa Ronaldom, Tonijem Krosom, Geretom Bejlom i ostalim igračima, te sada sva trojica zarađuju više od Mesija, očekuje se da Argentinac podignuti cijenu, jer na drugim mjestima može tražiti znatno više novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana