Marej: Nadam se da Novak nije glumio

Agencije
Marej: Nadam se da Novak nije glumio

Škotski teniser Endi Marej rekao je da je ljut na sebe jer je dozvolio da mu ritam pokvari Đokovićeva fizička slabost početkom trećeg seta.

Marej je i četvrti put izgubio u finalu Australijan opena, treći put od Đokovića, sa 7:6 (7-5), 6:7 (4-7), 6:3, 6:0.

"Treći set bio je frustrirajućiu jer sam dozvolio da me poremeti to što je on nekoliko puta pao na zemlju poslije udaraca. Djelovalo je kao da ima grčeve i zato mi je pažnja malo odlutala. Trećim setom sam razočaran, ne toliko u četvrtom jer je on tada pogađao sve, naročito na kraju", rekao je Marej.

Potom je uslijedio niz pitanja koji su insinuirala da je Novak namjerno glumio povredu, a prvo je glasilo – da li je legitimna taktika možda da natjeraš protivnika da pomisli da si povređen, a onda da se vratiš u velikom stilu?

"Nije legitimna. Ne znam šta je bio problem, ali očigledno je bio u lošem stanju, da bi se vratio na nevjerovatan način u trećem setu. Onda je počeo sjajno da se kreće i da udara lopticu u četvrtom setu, tako da ne znam šta je tačno bilo s njim".

To objašnjenje nije bilo dovoljno, pa je naredno pitanje bilo – da li misliš da je u tome bilo i namjere?

"Ne znam, zaista nemam pojma, nadam se da to nije bio slučaj. Ako je bio grč, teško je oporaviti se i igrati tako dobro na kraju. Ljut sam na sebe jer sam dozvolio da me to poremeti, pogotovo zato što sam igrao dobro i imao ’momentum’ na početku trećeg seta. Igra mi je opala na deset minuta i meč mi je pobjegao".

To nije bio kraj skandaloznom ponašanju novinara – uslijedila je slijedeća konstrukcija: Igrao si s njim i ranije, bilo je mnogo mečeva u kojima je djelovao povređeno. Izgleda da te je sada više poremetilo nego obično.

"Ne znam tačno. Kao što sam rekao, način na koji se kretao na kraju trećeg seta, počeo je ponovo da igra mnogo bolje. Ne znam, možda je to bila situacija kada znate da neko ima grčeve mnogo prije kraja meča, onda se osjećate dobro na terenu, ali opao mi je nivo na 10-15 minuta i on se vratio. Ne znam šta je bilo posrijedi, ali ovo mi se nikada nije desilo u finalu Slema. Možda je imalo veze sa značajem meča, ne znam", Marej je po ’hiljaditi’ put odgovorio na slično pitanje, pa nije ni čudo što je "ne znam" tako često.

I na kraju, peto pitanje na istom tragu – da li si sada naučio lekciju, nećeš primejtiti ako se slijedeći put dogodi ista stvar?

"U svakom meču koncentrišeš se na svoj dio terena, to je osnovna stvar. Odigrao sam dovoljno mečeva i trebalo je bolje da se izborim sa tom situacijom. To hoću da kažem – treći set je za mene bio razočaravajući jer osjećam da sam mogao bolje".

Marej kaže da, za razliku od US opena, misli da nije izgubio meč na fizičkom planu.

"Fizička sprema nije uzrok poraza, ne vjerujem. Znam kako se osjećam sada i kako sam se osjećao poslije US opena – sada sam fizički u redu. Činilo se da se on fizički muči više od mene – to je valjda jedno poboljšanje. Takođe, osjećam da sam i ovde imao šanse i da sam u prva tri seta igrao bolje nego u Njujorku. On je igrao fantastično u četvtom setu, pogađao je linije i nisam mogao mnogo da uradim".

Uprkos porazu, Škot je odigrao sjajan turnir, a za to je zaslužna i Ameli Morezmo.

"U posljednja dva mjeseca imao sam mnogo vremena da radim na igri sa Ameli, kao i na fizičkoj spremi sa svojim timom. Lako mi je da sedim ovde i da govorim kako mi je pomogla, ali mislim da ste svi gledali moje mečeve i da ste mogli da vidite kako izgledam na terenu u poređenju sa onim kako sam izgledao prije nekoliko mjeseci. Mnogo toga svodi se na to da me motiviše, radi na pravim stvarima, to je to", zaključio je Marej.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana