Federer: Znao sam da je poraz moguć

Agencije
Federer: Znao sam da je poraz moguć

Rodžer Federer rekao je da je bio svijestan da može da bude poražen već na startu Mastersa u Šangaju.

Branilac titule izgubio je već u drugom kolu od Albera Ramosa-Vinolasa sa 2-1 u setovima.

I prošle godine u prvom meču Federer se mučio protiv Leonarda Majera. Tada je spasao šest meč lopti, slavio je i na kraju je osvojio turnir. Ovoga puta se ipak nije izvukao.

„Definitivno sam razmišljao o prošlogodišnjem meču protiv Majera. Ali, u isto vrijeme je ovo bio potpuno drugačiji meč. Možda i zato što sam igrao protiv ljevorukog igrača, ko zna? Albert je bio dobar, pokušavao je sve vrijeme da ostane napadački orijentisan, baš kao i ja. Imali smo nekoliko odličnih razmijena", rekao je Federer.

Švajcarski teniser svijestan je da je propustio svoje šanse u duelu sa Ramosom.

„Imao sam šanse. Jednostavno, danas ih nisam iskoristio. Moram da pogledam meč i vidim u čemu je bio problem. Ali, na kraju dana, ovakve stvari se dešavaju tokom godine. Na nesreću, ovdje u Šangaju sam branio titulu, nadao sam se još jednom odličnom turniru. Uvijek sam imao rpoblema u prvim rundama u Šangaju, dok se ne naviknem na uslove, podlogu i loptice. Loptice odskaču drugačije nego na drugim mjestima. Prošle godine sam imao sreće, ove nisam. Šteta."

Bio je ovo tek drugi duel Federera i Ramosa, a u prvom je Švajcarac svom rivalu prepustio samo tri gema i to u tri seta.

„Ja sam uvijek oprezan. Ne potcenjujem nikoga. Svi ti momci su profesionalci, znaju šta rade. Male su razlike. Igrao sam protiv njega na Vimbldonu. Gledao sam ga. Popravio se od tog meča. Taj meč smo odigrali odavno, a on nije igrao na omiljenoj podlozi. Bio sam svijestan da može da me namuči i čak i pobjedi."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana