Bekeru plijene imovinu i pehare

Glas Srpske
Bekeru plijene imovinu i pehare

Berlin - Bivši trener Novaka Đokovića Boris Beker ima ozbiljnih finansijskih problema i zbog velikih dugova biće mu zaplijenjena imovina, računajući i trofeje osvojene tokom karijere.

Bekerovi problemi su ozbiljniji nego što se na početku mislilo, a finansijski istražitelji londonske firme "Smit & Vilijamson" u izvještaju na 24 strane navode da se njegova zaduženja procjenjuju na 61 milion evra. To je mnogo više nego što je prvobitno objavljeno da ima potraživanja od 3,5 miliona. U izvještaju se takođe navodi da je moguće da će doći do novih potraživanja povjerilaca. U dokumentu koji je sačinio likvidator Mark Ford nalazi se spisak Bekerove imovine čijom prodajom bi trebalo da bude prikupljen dio novca. Legendarni Nijemac posjeduje nepokretnosti u vrijednosti od 540.000 evra, auto marke "porše", polisu osiguranja, namještaj vrijedan 200.000 evra, kao i satove čija vrijednost iznosi 41.000. Na listi Bekerove imovine nalaze se i trofeji koji su višestrukom grend slem šampionu pripali u toku njegove 15 godina duge karijere. Sva tri pehara osvojena poslije istorijskih mečeva na Vimbldonu će, među ostalim uspomenama, biti ponuđena na aukciji. Njemački mediji navode da će aukcijska kuća "Njdžles Harddž & Co" izvršiti procjenu vrijednosti svih Bekerovih trofeja i medalja. On je imao odličnu igračku karijeru i samo od tenisa je zaradio oko 53 miliona evra. Međutim, novac je lako protraćio jer je više od 100 miliona evra izgubio u lošim investicijama, kao što je sumnjiv posao sa naftom u Nigeriji. Zbog toga sada ima velike probleme, a trenutno radi kao šef sektora za tenisere u Teniskom savezu Njemačke.

Potraživanja

Ubjedljivo najveće potraživanje dolazi od nekadašnjeg menadžera "Metroa" i investitora Hans-Ditera Klevena koji Bekera, navodno, duži za 38,4 miliona evra. Kleven, koji je sa teniskom zvijezdom sarađivao od 1999. godine, pozajmljeni novac potražuje i putem švajcarskih sudova. Više nego što je do sada bilo poznato potražuje privatna britanska banka "Arbuthnot Latham & Co" - 10,5 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana