ŽFK Banjaluka: Mreža Škorićeve netaknuta

Danijel Radujković
ŽFK Banjaluka: Mreža Škorićeve netaknuta

Banjaluka - Ženski fudbalski klub Banjaluka protekle polusezone u Premijer lige BiH nije primio nijedan pogodak, a najzaslužnija za ovakav rezultat bila je čuvar mreže Tamara Škorić.

Golman Banjalučanki uspjela je da sačuva svoj gol na svih devet utakmica ili 810 minuta. Ovim podatkom mogli bi se pohvaliti i najbolji svjetski golmani.

- Dosta mi znači što nisam čitave polusezone primila gol. To je veliki rezultat i prilika da se dokažem, jer ću na ovaj način biti primijećena. Ovo mi je prilika da napredujem i nadam se da će mi dobri rezultati omogućiti da odem negdje u inostranstvo gdje su dosta bolji uslovi za rad i treniranje - kazala je dvadesetogodišnja Škorićeva.

Banjaluka je poslije jesenjeg dijela sezone prvoplasirana u Premijer ligi sa tri boda više od SFK. Tamara je istakla i dobre partije odbrambenih igračica koja su zajedno sa njom činile neprelaznu prepreku za protivničke fudbalerke.

- Naravno da ovakve rezultate ne bih uspjela postići bez dobre saradnje sa odbranom. Zatim, tu su treninzi i velika volja. Očekujem da ove sezone napokon dođemo do trofeja i plasmana u kvalifikacije za Ligu šampiona. Ako sve ostane kao do sada, mislim da ćemo osvojiti prvenstvo - rekla je golman Banjalučanki.

Pored odličnih partija koje pruža ove sezone, za nju nema mjesta u reprezentaciji BiH, a priliku dobijaju neke igračice sa slabijim učinkom od nje.

- Do sada je selektorka govorila da me nije primijetila, ali nadam se da hoće u budućem periodu i očekujem da uskoro dobijem poziv u nacionalni tim, što bi bila velika stvar za mene - zaključila je Škorićeva.

Pored toga što je "začarala" svoju mrežu ove polusezone, zanimljivo je da je postigla jedan pogodak iz jedanaesterca.

Karijera

Tamara Škorić igra za Banjaluku od 2011. godine, a kako je rekla, fudbalom se počela baviti sasvim slučajno.

- Na fudbal me je nagovorila drugarica. Ranije sam se bavila atletikom, ali čim sam odigrala prvu utakmicu, zavoljela sam ovu igru. Izabrala sam da budem golman, jer smatram da mi ta pozicija najviše odgovara - kazala je Škorićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana