Vlado Jagodić, novi-stari trener Borca: Moramo se vratiti u Premijer ligu

Darko Pašagić
Vlado Jagodić, novi-stari trener Borca: Moramo se vratiti u Premijer ligu

Banjaluka - Novi-stari šef stručnog štaba Borca Vlado Jagodić, koji je poslije ostavke Zorana Dragišića imenovan za kormilara Banjalučana vjeruje da četa sa Gradskog stadiona može ekspresno vratiti u Premijer ligu BiH.

- Nije mi jasno kako je moguće da se Borac uopšte nalazi u Prvoj ligi Republike Srpske. To se jednostavno nije smjelo dozvoliti i vjerujem u ekspresan povratak u elitu - naglasio je Jagodić u prvom obraćanju novinarima u četvrtom mandatu na klupi Borca.

On j prošlu sezonu počeo na klupi Banjalučana, ali je smijenjen poslije šestog kola u kojima je osvojio šest bodova.

- Vjerujem da tada nije došlo do moje smjene da bi Borac i danas bio premijerligaš. Međutim, desilo se što se desilo i sada se klub što prije mora stabilizovati. Svima je jasno da je klub loše startovao i mogu da kažem da mi je žao mog prethodnika Zorana Dragišića, koji je bio u mom stručnom štabu prošle sezone, a nekada smo bili i saigrači. Neću da ulazim u to da li je bilo realno ili nerealno očekivati da se u prva tri-četiri kola ostvari maksimalan učinak, ali, uvijek se na meti prvo nađe trener - nastavio je Jagodić.

Iskusni stručnjak, koji je sa Borcem 2011. godine bio šampion BiH ističe da je sada najvažnije da se ekipa što prije probudi iz apatije u koju je zapala poslije neočekivano loših rezultata.

- Borac je u ovom trenutku ranjiv i svi vide šansu da nas mogu pobijediti. Ova dva dana pratio sam treninge ekipe. Trenutno imaju manjka samopouzdanja. Moramo im što prije vratiti vjeru u sebe, kako bi krenuli sa pozitivnim rezultatima - izjavio je Jagodić.

On ne traži unaprijed alibi, ali ističe da je ostalo malo vremena do prve utakmice protiv dobojske sloge na Gradskom stadionu, koja je zakazana za sutra.

- Moram da priznam da bi daleko više volio da smo premijerligaši pa da poslije ovog susreta ide reprezentativna pauza. Međutim, šta je, tu je. Uhodavaćemo se u toku i vjerujem da će to biti na zadovoljstvo svih onih, kojima je "crveno-plava" boja u srcu - dodao je Jagodić.

Dragišić

Direktor Borca Stojan Malbašić je naglasio da je Zoran Dragišić iz moralnih razloga ponudio ostavku, koju je Upravni odbor prihvatio.

- Pred početak prvenstva plan je bio da u prva četiri kola osvojimo svih 12 bodova. Zato je Dragišić ponudio ostavku, jer je bilo jasno da je daleko od zacrtanog plana. Upravni odbor je poslije detaljne analize odlučio da je prihvati i odmah smo se bacili u potragu za novim trenerom, a izbor je pao na Vladu Jagodića sa kojim smo potpisali ugovor na dvije godine - naglasio je Malbašić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana