Uspjeh plivača iz Banjaluke u Dubaiju: Bjelajac donio četiri medalje

Milan Zubović
Uspjeh plivača iz Banjaluke u Dubaiju: Bjelajac donio četiri medalje

Dubai - Mladi plivač banjalučkog Olimpa Nikola Bjelajac vraća se kući sa četiri medalje koje je osvojio na međunarodnom mitingu u Dubaiju.

U sve četiri discipline u kojima je nastupio oborio je lične rekorde i osvojio tri zlatna i jedno bronzano odličje. Kao prvi na cilj stigao je u disciplini 50 metara delfin stilom sa vremenom 25,49 sekundi dok je na duplo dužoj dionici stigao do trećeg mjesta u vremenu 59,29. Plivao je još u dvije trke, obje slobodnim stilom, gdje je konkurenciju ostavio iza leđa. Dionicu od 50 metara isplivao je za 22,99 sekundi, dok mu je za 100 metara bilo potrebno 51,67 sekundi.

- Došli smo na međunarodni miting u Dubaiju da pokažemo šta možemo. Očekivao sam da isplivam svoja najbolja vremena, u čemu sam i uspio u svim disciplinama. Najbolja trka bila mi je 50 metara slobodno, gdje sam plivao 22,99 sekundi i na nju sam posebno ponosan - izjavio je Bjelajac.

Nije krio radost ostvarenim rezultatima koje je postigao u konkurenciji 500 takmičara.

- Osjećam se jako srećno i ispunjeno jer sam u neku ruku dokazao da novac nije sve što je potrebno za uspjeh, kao i to da mi sportisti iz jedne male države sa minimalnim uslovima možemo da pobijedimo sportiste iz razvijenijih država, kao što su Ujedinjeni Arapski Emirati, gdje svaka osnovna i srednja škola ima vrhunske bazene. Jako sam zadovoljan svojim plasmanima i nadam se da ću tako nastaviti i u nastavku sezone. Ovo je samo početak i ima još mnogo mitinga na kojima bi trebalo da nastupim - izjavio je Bjelajac.

Iduće takmičenje na kojem Bjelajac treba da nastupi je Grand pri u Zrenjaninu početkom novembra.

Trener zadovoljan

Njegov trener Miodrag Čeko bio je veoma zadovoljan ostvarenim rezultatima.

- Očekujem da će Nikola biti još bolji u narednom periodu, jer je mnogo rada i energije uloženo tokom proteklih godina i to bi sada trebalo da se počne vraćati - rekao je Čeko.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana