U Igokeu stigao novi igrač sa NBA iskustvom

Milan Zubović
U Igokeu stigao novi igrač sa NBA iskustvom

Laktaši - Samo šest dana nakon što je nekadašnja NBA zvijezda Dorel Rajt napustio redove Igokee, u tabor ekipe iz Aleksandrovca stigao je novi košarkaš sa NBA iskustvom.

Riječ je o Malkolmu Liju, koji je u najjačoj ligi svijeta nastupao za Minesotu i Filadelfiju. Rođen je 1990. godine i pohađao je srednju školu Džon Nort u rodnoj Kaliforniji, da bi nakon toga proveo tri godine na UCLA, a 2011. godine kao 43. pika izabrali su ga Čikago Bulsi, koji su ga trejdovali u Minesotu za prava na Norisa Kola i Nikolu Mirotića. Sa "vukovima" je potpisao trogodišnji ugovor, ali je u prvoj sezoni povrijedio koljeno na trening kampu pa je morao na operaciju, da bi nakon oporavka bio proslijeđen filijali u Razvojnoj ligi Sijuks folsima. Tokom 2013. bio je trejdovan nekoliko puta, da bi 2014. postao član Delavera, nakon što je otpušten u Filadelfiji. Tokom 2015. bio je član Grand Rapidsa, a godinu kasnije otišao je u portorikanski Bruhos de Gvajama, odakle je stigao u Evropu i postao član Tabzonspora.

- Sa Lijem smo potpisali ugovor do kraja sezone, ali on ima opciju da napusti ekipu ukoliko dobije ozbiljnu ponudu. Ako ne bude bilo posebnih interesovanja, biće sa nama do kraja. Bitno je da dovodimo ozbiljna pojačanja od kojih će klub imati koristi na terenu i van njega, a situacija je slična Rajtovoj, pa se nadam da ćemo imati određenu finansijsku dobit ukoliko ode tokom sezone - izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik.

Amerikanac koji igra na poziciji beka danas stiže u Laktaše i odmah će se priključiti treninzima i biće na raspolaganju treneru Draganu Bajiću na gostujućem meču protiv Zadra idućeg petka. Aktuelni šampion BiH ima polovičan učinak u ABA ligi nakon šest odigranih kola.

Reprezentacija

Bio je član juniorske reprezentacije (U18) SAD na prvenstvu Amerike koje je 2008. održano u Argentini i stigao je do srebrne medalje, a u finalu su poraženi od domaćina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana