Trojac pojačao Prijedorčane

Nenaf Đerić
Trojac pojačao Prijedorčane

Prijedor - Sa pripremama za nastavak sezone u Premijer ligi BiH juče su startovali fudbaleri Rudar Prijedora, a na spisku šefa stručnog štaba Velimira Stojnića su i trojica novajlija.

To su: vezni fudbaleri Ognjen Radulović, koji je stigao iz banjalučkog Borca, Mato Ivanović (Slavija, Prag) i dosadašnji napadač Borca iz Kozarske Dubice Igor Burazor. Stojniću i njegovom pomoćniku Nedžadu Žeriću odazvala se većina prvotimaca na koje računa i može se očekivati da "zeleno-crni" svim raspoloživim snagama krenu u realizaciju zacrtanog plana, opstanka u bh. eliti.

- Period odmora je brzo prošao. Bilo je puno posla na administrativnom i planu ukupne organizacije kluba. Vrijeme će pokazati koliko je toga urađeno. Sigurno je da većinu klubova u BiH prate određeni problemi, prvenstveno finansijske prirode, što je i kod nas slučaj. Ostali smo bez petorice igrača, kojima su istekli ugovori. Osvježićemo ekipu određenim pojačanjima, u zavisnosti od toga koliko nam to materijalni uslovi budu dozvoljavali, a i plan priprema zavisiće od novčanih sredstava. Ako nam vrijeme bude išlo na ruku, kompletne pripreme odradićemo u Prijedoru, a ako bude potrebno, tokom februara otići ćemo u krajeve gdje budu postojali bolji uslovi za rad - rekao je Stojnić.

Strategu "rudara" od dosadašnjih prvotimaca odazvali su se: golmani Boriša Bodiroga i Danijel Milanović, te igrači: Borislav Mikić, Nebojša Šodić, Goran Kotaran, Miodrag Gigović, Boris Savić, Anel Ramić, Marinko Rastoka, Emilko Janković, Miloš Srndović, Haris Handžić, Veljko Vuković, Denis Bajalica, Tomislav Puljić, Duško Vranešević i Zoran Miodragović, dok su Nemanja Kokanović i Asevedo Kruz opravdali izostanak. Prvom timu priključeno je devet omladinaca: golmani Nemanja Petrović i Dejan Inđić, te igrači: Aleksandar Jovičić, Rastko Rokvić, Neven Adžić, Saša Pušac, Obren Krička, Siniša Saničanin i Nermin Hodžić.

Kecman

Na prozivci se pojavio i Goran Kecman, kome je istekla ugovorna obaveza i najvjerovatnije će u Prijedor. Prije njega su to učinili: Vladimir Karalić, Duško Sakan, Damir Rovčanin i Borislav Topić. Apolon Lemondžava je na probi u moskovskom Torpedu, dok je golman Aleksandar Nikolić, koji je pod ugovorom, dobio još 15 dana da proba pronaći novi angažman.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana