Traže da im ministarstvo riješi probleme

Srna
Traže da im ministarstvo riješi probleme

Sarajevo - Čelnici Košarkaškog saveza BiH u skorije vrijeme imaće sastanak sa predstavnicima Ministarstva civilnih poslova BiH s ciljem rješenja finansijskih problema koji pritišću Savez.

Predloženo je da osim predstavnika Ministarstva i KS BiH sastanku prisustvuju predstavnici poreskih uprava, entitetskih vlada i nadležnih ministarstava te da odluke budu hitno donošene pošto bi reprezentativne selekcije uskoro trebalo da krenu sa svojim nastupima, ali bi mogli biti ugroženi blokadama poreskih uprava.

- Ukoliko do sastanka ovog nivoa ne dođe ili se sastanak svede na obećanja bez kratkih rokova izvršenja, odlučni smo poduzeti drastične mjere kao upozorenje u kakvom se stanju zaista nalazi ne samo košarka u BiH, već sport u cjelini. Zato, još jednom apelujemo na sve nivoe političkog odlučivanja da shvate ozbiljnost situacije i učine sve da zajednički riješimo probleme s najvišim nivoom državne političke odgovornosti - navedeno je, između ostalog, u dopisu KS BiH.

Dok rukovodstvo Saveza pokušava da sredi svoje poslovanje, selektor ženske juniorske reprezentacije BiH Goran Lojo objavio je širi spisak igračica za Evropsko prvenstvo A divizije koje će u avgustu biti održano u Mađarskoj (5 - 13. avgust). Na spisku od 24 košarkašice najviše ih je iz Mladog Krajišnika, čak četiri. Na spisku su: Melisa Brčaninović, Naida Glotić, Naida Ruščuklić (Jedinstvo), Sandra Azinović, Iris Starčević, Tea Perić (Plej of), Eni Nizamić, Sara Heljić, Amna Kahrić (Čelik), Gabriela Visković (Livno), Dragana Domuzin (Orlovi), Neira Alispahić (Željezničar), Jovana Milaković, Dragana Zubac, Anđela Gligić, Ilijana Protić (Mladi Krajišnik), Ivona Krakić, Gorana Marjanović (Sloboda NG), Ajla Lević, Ajla Mihmić (Brčanka), Ksenija Mitrić (Celje), Sara Milanović (Trebinje 03), Ajla Ikanović (Banovići), Tea Bošnjak (Rama).

Džidić zamijenio Pandžu

Upravni odbor KS BiH na prijedlog Stručnog savjeta imenovao je selektore omladinskih muških reprezentacija za predstojeća evropska prvenstva. Selekciju do 18 godina vodiće Boris Džidić, koji će naslijediti Josipa Pandžu, koji je sada u stručnom štaba A tima, Dejan Bodiroga vodiće U16 ekipu, a Bakir Srna U14. Juniorsku reprezentaciju od 29. jula do 6. avgusta u slovačkom Piestanu očekuje EP A divizije, a BiH se nalazi u grupi sa Francuskom, Letonijom i Slovačkom. Kadeti će nastupiti na EP B divizije u Sofiji (10 - 19. avgust) gdje će igrati sa Češkom, Mađarskom, Slovačkom, Norveškom i Irskom. Pionirsku reprezentaciju očekuju kontrolna okupljanja te međunarodni turniri.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana