Tandem iz Grashopersa želi da igra za Republiku Srpsku i Srbiju

Dušan Ćućuz
Tandem iz Grashopersa želi da igra za Republiku Srpsku i Srbiju

CIRIH - Vezista Grashopersa Veroljub Salatić (23) je jedna od glavnih uzdanica ciriškog Grashopersa u šampionatu Švajcarske.

Fudbaler koji je rodom iz Republike Srpske bio je najbolji graditelj igre u prvom dijelu šampionata. Dobio je i poziv od selektora Švajcarske Otmara Hicfelda, međutim još ga nije prihvatio. Njegova razmišljanja idu u drugom pravcu:

- Moja želja je da obučem dres nacionalnog tima Srbije, kad ne mogu da nastupam za Republiku Srpsku iz koje potičem. Radi bolje cijene na tržištu razmišljam da se odazovem selektoru Hicfeldu. Međutim, još uvijek se nadam da šansa da zaigram za "orlove" nije izgubljena - istakao je za "Glas Srpske" Veroljub Vero Salatić.

Ovaj igrač je bio u kombinaciji za dres Srbije i Crne Gore, ali san mu se nije ispunio.

- Pomalo sam prevaren od bivšeg selektora Ilije Petkovića. Kada je došao da gleda Ivana Ergića rekao je novinarima u Beogradu da je našao jednog novog igrača na kojeg računa za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, koji ima samo 20 godina. To sam bio ja, ali sve je ostalo samo na riječima -

Mladi fudbaler je još uvijek u dilemama, ali s ponosom ističe da je Srbin:

- Iskren da budem, očekujem razgovor i poziv od selektora Srbije Radomira Antića. Ponosan sam što sam Srbin i to iz Republike Srpske i moja velika želja je da igram za moju otadžbinu, srpsku reprezentaciju. Gdje god bio, dostojno ću reprezentovati Republiku Srpsku i Srbiju. Moja želja je da bar jednom obučem dres Srpske - rekao je Salatić.

U Grashopersu nastupa još jedan Srbin iz Republike Srpske, Žarko Knežević je rođen u Švajcarskoj, ali njegovi roditelji su porijeklom iz Bijeljine. Odigrao je dvije utakmice za kadetsku reprezentaciju Srbije do 17 godina, a sada je u užem izboru za prvu ekipu ciriških "skakavaca", odnosno odazvao se pozivu švajcarskog selektora, ali...

- Uvijek ću da reprezentujem Republiku Srpsku i Srbiju. Volio bih da zaigram za Srpsku makar i u prijateljskoj, humanitarnoj utakmici. U Švajcarskoj ima mnogo fudbalera koji su porijeklom iz Republike Srpske i svi žele da jednom naša reprezentacija zaigra u zvaničnim kvalifikacijama, da li za Mundijal ili Evropsko prvenstvo - kazao je Knežević.

Salatić i Knežević su saigrači u Grashopersu, a imaju istu želju da obuku dres Republike Srpske i to vrlo brzo.

- Nadamo se da će se to desiti već u ovoj 2009. godini - rekli su u glas Salatić i Knežević. 

Prijem u konzulatu

Nedavno su Salatić i Knežević bili gosti vršioca dužnosti generalnog konzula Srbije u Švajcarskoj Svetlane Stanković na prijemu organizovanom povodom Dana državnosti Srbije.

Vršilac dužnosti glavnog konzula u Cirihu Svetlana Stanković je rekla da će i ona učestvovati da se nađe bolja saradnja između fudbalskih saveza Srbije i Švajcarske, pa je prihvatila prijedlog da se oživi prijašnje okupljanje srpskih fudbalera u Švajcarskoj.

UEFA i FIFA protiv organizovanja regionalnih takmičenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana