Тандем из Грасхоперса жели да игра за Републику Српску и Србију

Душан Ћућуз
Тандем из Грасхоперса жели да игра за Републику Српску и Србију

ЦИРИХ - Везиста Грасхоперса Верољуб Салатић (23) је једна од главних узданица циришког Грасхоперса у шампионату Швајцарске.

Фудбалер који је родом из Републике Српске био је најбољи градитељ игре у првом дијелу шампионата. Добио је и позив од селектора Швајцарске Отмара Хицфелда, међутим још га није прихватио. Његова размишљања иду у другом правцу:

- Моја жеља је да обучем дрес националног тима Србије, кад не могу да наступам за Републику Српску из које потичем. Ради боље цијене на тржишту размишљам да се одазовем селектору Хицфелду. Међутим, још увијек се надам да шанса да заиграм за "орлове" није изгубљена - истакао је за "Глас Српске" Верољуб Веро Салатић.

Овај играч је био у комбинацији за дрес Србије и Црне Горе, али сан му се није испунио.

- Помало сам преварен од бившег селектора Илије Петковића. Када је дошао да гледа Ивана Ергића рекао је новинарима у Београду да је нашао једног новог играча на којег рачуна за Свјетско првенство у Њемачкој, који има само 20 година. То сам био ја, али све је остало само на ријечима -

Млади фудбалер је још увијек у дилемама, али с поносом истиче да је Србин:

- Искрен да будем, очекујем разговор и позив од селектора Србије Радомира Aнтића. Поносан сам што сам Србин и то из Републике Српске и моја велика жеља је да играм за моју отаџбину, српску репрезентацију. Гдје год био, достојно ћу репрезентовати Републику Српску и Србију. Моја жеља је да бар једном обучем дрес Српске - рекао је Салатић.

У Грасхоперсу наступа још један Србин из Републике Српске, Жарко Кнежевић је рођен у Швајцарској, али његови родитељи су поријеклом из Бијељине. Одиграо је двије утакмице за кадетску репрезентацију Србије до 17 година, а сада је у ужем избору за прву екипу циришких "скакаваца", односно одазвао се позиву швајцарског селектора, али...

- Увијек ћу да репрезентујем Републику Српску и Србију. Волио бих да заиграм за Српску макар и у пријатељској, хуманитарној утакмици. У Швајцарској има много фудбалера који су поријеклом из Републике Српске и сви желе да једном наша репрезентација заигра у званичним квалификацијама, да ли за Мундијал или Европско првенство - казао је Кнежевић.

Салатић и Кнежевић су саиграчи у Грасхоперсу, а имају исту жељу да обуку дрес Републике Српске и то врло брзо.

- Надамо се да ће се то десити већ у овој 2009. години - рекли су у глас Салатић и Кнежевић. 

Пријем у конзулату

Недавно су Салатић и Кнежевић били гости вршиоца дужности генералног конзула Србије у Швајцарској Светлане Станковић на пријему организованом поводом Дана државности Србије.

Вршилац дужности главног конзула у Цириху Светлана Станковић је рекла да ће и она учествовати да се нађе боља сарадња између фудбалских савеза Србије и Швајцарске, па је прихватила приједлог да се оживи пријашње окупљање српских фудбалера у Швајцарској.

UEFA и FIFA против организовања регионалних такмичења.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана