Srećković i Okić sve dalje od Radnika

Darko Pašagić
Srećković i Okić sve dalje od Radnika

Bijeljina - Prozivkom na Gradskom stadionu u Bijeljini fudbaleri Radnika započeli su pripreme za novu sezonu u kojoj je osnovni cilj da se bude što dalje od opasne zone.

Prisutne su pozdravili direktor Nebojša Tomić i sekretar Slobodan Đorđić, a na prvom okupljanju bila su 22 igrača. To su golmani: Mladen Lučić, Samed Hodžić te igrači Aleksandar Vasić, Alen Merajić, Slaviša Radović, Domagoj Franić, Marko Despotović, Dušan Martinović, Dino Beširović, Filip Stojanović, Nedim Mekić, Velibor Đurić, Demir Peco, Vladimir Bradonjić, Jovan Motika, Aleksandar Glišić, Irfan Hadžić, Dragan Živanović, Željko Krsmanović, Pavle Sušić, Aleksandar Kitanović i Vanja Zelić. Za sada jedini novajlija, Radosav Aleksić, zbog vjenčanja dobio je dozvolu da odsustvuje još nekoliko dana, dok je Emir Hodžurda povrijeđen. Još je neizvjestan status Nenada Srećkovića i Ševke Okića, kojima je istekao ugovor i nisu se pojavili na prozivci, a prema najavama, teško je da će se dogovoriti u vezi sa nastavkom. Klub su za sada napustili golman Branislav Ružić te Darko Zec i Strahinja Macanović.

- Još je neizvjesno da li ćemo u ovom prelazom roku ostati bez nekih igrača, ali želja je da ponovo budemo što dalje od opasne zone. Postoji veliko interesovanje za neke naše igrače, prvenstveno mislim na kapitena Dinu Beširovića, ali sve će biti poznato u narednih nekoliko dana. Što se tiče Srećkovića i Okića, vidjećemo u narednim danima šta će biti, ali čini mi se da su sve dalje od ostanka u Bijeljini - naglasio je Tomić.

Šef stručnog štaba Radnika Mladen Žižović već je prionuo na posao kako bi ekipa što spremnije dočekala start prvenstva (21. jul).

- U zavisnosti od eventualnih daljih odlazaka radićemo na dovođenju igrača. Bilo bi dobro da se što prije iskristališe situacija o tom pitanju, pa da se onda zna na čemu smo - istakao je Žižović.

Već je poznat plan priprema Bijeljinaca.

- Do kraja mjeseca radićemo na našem terenu, s tim da ćemo dva puta skoknuti do Srbije. Naime, 25. juna igramo u Beogradu protiv Čukaričkog, a pet dana kasnije rival će nam biti ruski premijerligaš Krila Sovjetov. Ovaj susret odigraćemo u Staroj Pazovi. Već 1. jula selimo se na visinske pripreme u Kupres, gdje ćemo ostati 10 dana. Tamo smo već dogovorili dva meča, 5. jula protiv aktuelnog šampiona Zrinjskog, a tri dana kasnije rival će nam biti GOŠK. Generalka je planirana za 14. jul, ali još ne znamo ko će nam biti rival - dodao je Žižović.

Lučić

Iskusni golman Radnika Mladen Lučić produžio je ugovor iako je imao ponude nekoliko klubova.

- Iza nas je uspješna sezona ukrašena petim mjestom i peharom namijenjenim pobjedniku Kupa Srpske. Vjerujem da u narednoj možemo još bolje, a to je da se sa najvećim favoritima upustimo u borbu za plasman na evropsku scenu. Pokazali smo u prethodne dvije sezone da smo stasali kao klub i očekujem da nastavimo uzlaznom putanjom - rekao je Lučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana