Srbija i RS za poplavljene

Dušan Repija
Srbija i RS za poplavljene

Banjaluka - Banjalučki hram sporta, dvorana "Borik" večeras (20.15 časova) će ugostiti rukometne asove iz Republike Srpske i Srbije koji će odigrati prijateljski meč, a sav prihod od prodatih ulaznica biće uplaćen za pomoć poplavljenim.

Sjenku na spektakl bacio je neuspjeh "orlova" u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Kataru 2015. godine, pošto su u revanš meču u Češkoj poraženi sa 21:33 i tako "prokockali" osam pogodaka prednosti iz prvog meča.

- Svima nam je žao što je ovakva uvertira, ali šta je tu je. Dobili smo potvrdu da će reprezentacija Srbije ipak u najjačem sastavu doći u Banjaluku, predvođena kapitenom Momirom Ilićem - rekao je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Zdravko Miličević.

Selektor Srpske Zoran Dokić nije imao vremena da odradi mini-pripreme sa reprezentativcima, ali ističe da to za ovakav meč nije previše ni bitno.

- Bez obzira na okolnosti, napravićemo lijepu rukometnu reviju, a ko će biti pobjednik meča najmanje je bitno - rekao je Dokić.

Ulaznice koštaju pet konvertibilnih maraka, mogu se kupiti u prostorijama banjalučkog hrama sporta, a interesovanje za utakmicu je ogromno. Miličević očekuje da će gledaoci napuniti dvoranu, a mnogo ljubitelja rukometa doći će iz okolnih gradova.

- Nemamo tačne podatke koliko je prodato ulaznica do juče, ali sam upoznat da je interesovanje ogromno. Ne sumnjam da će publika prepoznati humanu notu utakmice i da ćemo svi zajedno dati koliki-toliki doprinos postradalim u poplavama. Napomenuo bih da je golman Barselone Danijel Šarić kupio 300 ulaznica i da će ih podijeliti gledaocima ispred dvorane - rekao je Miličević.

Dokić odabrao

Selektor Zoran Dokić skratio je spisak sa 30 na 19 imena, pa će priliku da igraju večeras dobiti, golmani: Danijel Šarić, Mario Blažević, Bojan Ljubišić. Pivoti: Velibor Manjić, Goran Trkulja. Bekovi: Mladen Bojinović, Igor Mandić, Srđan Trivundža, Nikola Dokić, Spasoje Pekić, Nemanja Bezbradica, Stefan Janković, Branislav Obradović, Dejan Unčanin, Stanko Stanković. Krila: Mirko Mikić, Goran Daničić, Nikola Tešić, Slaven Marić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana