Србија и РС за поплављене

Душан Репија
Србија и РС за поплављене

Бањалука - Бањалучки храм спорта, дворана "Борик" вечерас (20.15 часова) ће угостити рукометне асове из Републике Српске и Србије који ће одиграти пријатељски меч, а сав приход од продатих улазница биће уплаћен за помоћ поплављеним.

Сјенку на спектакл бацио је неуспјех "орлова" у квалификацијама за Свјетско првенство у Катару 2015. године, пошто су у реванш мечу у Чешкој поражени са 21:33 и тако "прокоцкали" осам погодака предности из првог меча.

- Свима нам је жао што је оваква увертира, али шта је ту је. Добили смо потврду да ће репрезентација Србије ипак у најјачем саставу доћи у Бањалуку, предвођена капитеном Момиром Илићем - рекао је предсједник Рукометног савеза Републике Српске Здравко Миличевић.

Селектор Српске Зоран Докић није имао времена да одради мини-припреме са репрезентативцима, али истиче да то за овакав меч није превише ни битно.

- Без обзира на околности, направићемо лијепу рукометну ревију, а ко ће бити побједник меча најмање је битно - рекао је Докић.

Улазнице коштају пет конвертибилних марака, могу се купити у просторијама бањалучког храма спорта, а интересовање за утакмицу је огромно. Миличевић очекује да ће гледаоци напунити дворану, а много љубитеља рукомета доћи ће из околних градова.

- Немамо тачне податке колико је продато улазница до јуче, али сам упознат да је интересовање огромно. Не сумњам да ће публика препознати хуману ноту утакмице и да ћемо сви заједно дати колики-толики допринос пострадалим у поплавама. Напоменуо бих да је голман Барселоне Данијел Шарић купио 300 улазница и да ће их подијелити гледаоцима испред дворане - рекао је Миличевић.

Докић одабрао

Селектор Зоран Докић скратио је списак са 30 на 19 имена, па ће прилику да играју вечерас добити, голмани: Данијел Шарић, Марио Блажевић, Бојан Љубишић. Пивоти: Велибор Мањић, Горан Тркуља. Бекови: Младен Бојиновић, Игор Мандић, Срђан Тривунџа, Никола Докић, Спасоје Пекић, Немања Безбрадица, Стефан Јанковић, Бранислав Обрадовић, Дејан Унчанин, Станко Станковић. Крила: Мирко Микић, Горан Даничић, Никола Тешић, Славен Марић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана