Spremna goleada na Bilinom polju

Glas Srpske
Spremna goleada na Bilinom polju

Zenica - Svaki drugi ishod meča kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo između BiH i Gibraltara (subota, 18 časova) osim pobjede domaćina bio bi veliko iznenađenje, ali selekcija Mehmeda Baždarevića na terenu mora opravdati ulogu favorita.

Gibraltar je najlošija reprezentacija svijeta, sa svega jednom pobjedom i tri remija u 23 odigrane utakmice, ali bez obzira na to, zvijezda Juventusa Miralem Pjanić ističe da među njegovim saigračima nema opuštanja.

- Nikoga ne potcjenjujemo, ali smo apsolutni favoriti. Igramo pred domaćom publikom, iskusniji smo od Gibraltara i moramo pobijediti. Naravno, fudbal je takav da je sve moguće, nikad se ne zna ko šta može napraviti i svakako da ćemo biti oprezni. Upravo zato da bismo izbjegli neke nepredviđene situacije, da bismo izbjegli nervozu, bilo bi dobro da što ranije riješimo utakmicu. Nakon prvog poluvremena moramo voditi sa dva, tri ili i više pogodaka - istakao je Pjanić.

Dobra igra i pobjeda bili bi vjetar u leđa za nastavak kvalifikacija u kojima će BiH pokušati da sustigne Grčku i Belgiju. Ove dvije selekcije u Briselu igraju jednu od najzanimljivijih utakmica ovog kola, a Belgijanci bi u slučaju trijumfa pobjegli konkurentima na pet bodova.

Pod imperativom pobjede je aktuelni evropski prvak Portugalija, koja u okviru grupe B u subotu dočekuje Mađarsku. Poraz sa početka kvalifikacija od Švajcarske stavio je u nezgodnu situaciju selekciju Fernanda Santoša, te više nema pravo na kiks.

U sličnoj situaciji je i Holandija koja mora da slavi u Bugarskoj ukoliko želi da ne propusti i drugo veliko takmičenje zaredom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana