Slaviji uslovna dozvola za nastup u Premijer ligi BiH

Goran Andrić
Slaviji uslovna dozvola za nastup u Premijer ligi BiH

Istočno Sarajevo - Odlukom Drugostepene komisije za licenciranje Fudbalskog saveza BiH Slavija je dobila uslovnu dozvolu da i naredne sezone nastupa u Premijer ligi, ali kolo prije kraja prvenstvene trke nepoznato je da li će "sokolovi" to obezbijediti i na terenu.

Nakon što je bivši trener Vlado Čapljić dobio sudski spor sa premijerligašem iz Istočnog Sarajeva uprava kluba mora do 1. avgusta da se sa istaknutim stručnjakom dogovori o načinu isplate 18.000 maraka koliko mu duguje. Na ovaj iznos dodaju se i kamate pa je nepoznato koliko će sve to koštati klub.

- Pokušaćemo da se dogovorimo da dug isplatimo u nekoliko rata. Ali sada je prioritet da obezbijedimo opstanak u ligi pa ćemo poslije vikenda razmišljati o ostalom - jasan je predsjednik kluba Zdravko Šavija.

Upravo u posljednju utakmicu protiv Drine u Zvorniku stala je cijela sezona Slavije. Pobjeda, ali i neriješen ishod odgovaraju izabranicima Milana Gutovića, ali potrebno je doći do bodova na "užarenom" gostovanju kod Drine, koja će imati veliku podršku domaćih navijača u borbi za opstanak.

- Biće to paklenih 90 minuta. U jesenjem dijelu je bilo 6:1 za nas u Istočnom Sarajevu, ali o takvom rezultatu i ishodu sada je možda i smiješno govoriti. Naš cilj se zna od prošlog vikenda. Uigravali smo neke akcije, dok smo najviše radili na samopouzdanju fudbalera. Ako izgaramo na terenu i pri tome budemo pametni, nije isključeno da osvojimo sva tri boda - naglasio je trener Slavije Milan Gutović.

Bilans

Slavija i Drina odigrale su do sada sedam utakmica u Premijer ligi BiH, a "sokolovi" su zabilježili tri pobjede, remi i tri poraza uz gol-razliku 11:7. U Zvorniku je mnogo uspješnija Drina, koja je u tri odigrana susreta zabilježila dvije pobjede i remi, uz gol-razliku 3:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana