Šest pojačanja Trebinjcima za sredinu tabele

Siniša Kotaraš
Šest pojačanja Trebinjcima za sredinu tabele

Trebinje - Čelnici novog-starog premijerligaša Leotara ne žele da u elitnom rangu provedu samo jednu sezonu, pa su svoje redove pojačali sa nekoliko kvalitetnih rukometaša.

Trebinjci su prošle sezone u Prvoj ligi RS zauzeli drugo mjesto i izborili plasman u Premijer ligu, ali je bilo jasno da moraju dodatno ojačati igrački kadar. Za sada su napravili veliki posao, jer je paraf na ugovor stavilo pet igrača sa kojima mnogo realnije izgleda cilj - plasman u sredinu tabele.

- Trenutno nastojimo da kompletiramo ekipu i već smo postigli dogovor sa nekoliko kvalitetnih igrača. Naši novi članovi su golman Luka Radović i desno krilo Lazar Janković, obojica pristigla iz požeške Sloge. Tu je i levo krilo iz Dervente Vlado Draganić i srednji bek Aleksandar Glendža koji je igrao za Partizan i Kolubaru. U naše redove vratili su se desni bek Aleksandar Milojević i pivot Radovan Uljarević koji su prošle sezone nosili dres dobojske Sloge - kaže trener Leotara Milan Simonović.

Prema njegovim riječima, pripreme za prvenstvo počeće 20. jula, do kada bi i ekipa trebalo da bude kompletirana.

- Uvodna nedelja biće odrađena u Trebinju, a potom se na deset dana selimo u Nevesinje. Početkom septembra imaćemo i jak međunarodni turnir u Trebinju na kojem će, uz Leotar, učestvovati Metaloplastika, Lovćen i, najverovatnije, Dubrovnik. Tako jake utakmice će nam pomoći da spremni dočekamo start prvenstva - kaže Simonović.

Svakako, rezultat Leotara dobija na težini ako se zna da su Trebinjci na polusezoni bili tek na šestoj poziciji, sa šest bodova manje od Kozare MP iz Kozarske Dubice. Uostalom, čelnicima Leotara i nije bio cilj da se bore za Premijer ligu, ali je ekipa na terenu iz kola u kolo igrala sve bolje i na kraju zabilježila istorijski uspjeh.

  • Došao sam na klupu polovinom prvog dela sezone i u tom trenutku nam zaista nije bio cilj borba za vrh. Moj prvenstveni zadatak je bio stabilizacija kluba, pogotovo što je Leotar pred početak prvenstva napustilo dosta standardnih prvotimaca. Došla je i nova uprava, pojačali smo se i, korak po korak, krenuli prema vrhu i konačnom uspehu - zaključio je strateg Trebinjaca.

Odluka protiv Bijeljine

Trebinjci su u drugom dijelu šampionata Srpske stigli do druge pozicije, ali su tek u posljednjem kolu i definitivno obezbijedili plasman u elitu.

- Već polovinom polusezone nismo zavisili od drugih već od samih sebe, a u poslednjem kolu dobili smo u Trebinju ekipu Bijeljine sa 33:23, u jednoj fantastičnoj atmosferi i na najbolji način potvrdili plasman u Premijer ligu - naglasio je Simonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana