Šanse Borca za polufinale porasle na 50 odsto

Dušan Repija
Šanse Borca za polufinale porasle na 50 odsto

Banjaluka - Šanse fudbalera Borca za prolazak u polufinale Kupa BiH značajno su povećane poslije prve utakmice na “Pecari” koju je Široki Brijeg dobio sa 2:1.

Međutim, prilično ravnopravna partija sa favorizovanim rivalom i gol Stojana Vranješa koji su svi u taboru “crveno-plavih” priželjkivali pred put u Hercegovinu svakako su podigli samopouzdanje pred revanš 13. marta u Banjaluci. Zadovoljan je i trener Darko Vojvodić, koji je značajno raspoloženiji nego poslije žrijeba za ovu rundu.

- Prije ove utakmice imali smo možda deset odsto šanse za prolaz, a sada su narasle na 50. To je odlično iz početne perspektive. Dobro smo ih skautirali, dobro stajali na terenu bez obzira na sve probleme koje smo imali i imamo pravo da se nadamo prolazu - rekao je Vojvodić.

Ljepši povratnički debi Vranješa u matičnom klubu bio bi samo da su Banjalučani izbjegli poraz ili slavili, ali strijelac jedinog pogotka za “crveno-plave” vjeruje da će pobjeda doći u revanšu.

- Na idealan način smo otvorili utakmicu, ali smo svojim greškama, ali i zbog njihovog kvaliteta primili potom primili dva. Ipak, u svakom slučaju imamo otvoren rezultat za revanš. Mislim da uz podršku naših navijača možemo i moramo do polufinala - naglasio je Vranješ za mondo.ba.

Nije tajna da se Banjalučani spremaju za Premijer ligu i u tom cilju dovedena su pojačanja koja imaju iskustvo igranja u eliti. Međutim, dobar dio ekipe nije imao priliku da okusi taj nivo takmičenja, pa ova utakmica može da posluži kao reper ka onom čemu klub sa Gradskog stadiona teži.

- Sa Kenanom Topolovićem, Almedinom Ziljkićem, Nemanjom Janičićem i Nemanjom Lekanićem u našem timu ne bi se vidjela razlika. Nije se vidjela ni ovako jer sam rekao momcima da mogu izgubiti i sa tri, četiri razlike, ali da moraju ostaviti na terenu sve što imaju. To su i uradili, imamo rezultat koji nije nedostižan, a kako će pravo igranja u revanšu imati Topolović i Janičić, očekujem da budemo još bolji - naglasio je Vojvodić.

Široki Brijeg je juče ostao bez kompletne uprave, jer su ostavku podnijeli predsjednik Upravnog odbora Miro Kraljević, član UO  Zdenko Ćosić, predsjednik skupštine Dario Knezović i direktor kluba Zoran Bubalo. Na zvaničnom sajtu kluba nije navedeno da li takav korak ima +veze sa utakmicom protiv Borca, ali je jasno da klub sa “Pecare” ove godine ne briljira. U prvenstvu zauzimaju treće mjesto i predstoji im velika borba za izlazak na evro scenu, kojoj su bili bliže preko Kupa. Međutim, to više nije slučaj, a Banjalučani će se potruditi da im dodatno zagorčaju život. Zato Sarajevu ove sezone sve ide kao podmazano, jer je lider Premijer lige sa 1:0  savladao Zrinjski u prvom meču, dok je TOŠK napravio  veliki posao savladavši Zvijezdu u Gradačcu sa 2:0. Sloga iz Gornjeg Crnjelova i Klis prvi meč igraju 5. marta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana