Radnik ostao bez 17 fudbalera poslije najbolje sezone u istoriji

D. Repija, I. Stanišić
Radnik ostao bez 17 fudbalera poslije najbolje sezone u istoriji

Bijeljina - Odlične igre Radnika i napredak fudbalera pod palicom Slavka Petrovića minule sezone nisu prošli nezapaženo, pa se veći klubovi bukvalno jagme za igrače ovog kluba.

Bijeljinu je do sada napustilo 17 fudbalera, od kojih su mnogi nosioci igre, ali po svemu sudeći tu neće biti kraj. Još ranije je najavljeno da će u inostranstvo otići Samir Memišević, Joco Stokić je od danas slobodan igrač i karijeru će nastaviti u Kuvajtu, dok je mladi Srđan Bajić novi član Čukaričkog. Njihovim stopama, po svemu sudeći, krenuće i Ivan Jakovljević. Iskusni defanzivac ima ponudu jednog albanskog kluba, a uprava mu vjerovatno neće praviti probleme, jer je pri kraju karijere i ovo mu je možda posljednja prilika da zaradi ozbiljniji novac. Ovakva situacija garant je da se u Radniku dobro radi, ali, sa druge strane, treneru Petroviću zadaje velike glavobolje.

- Ne želim nikog da potcenim, ali naši igrači do sada su išli u Šamac, Orašje, Gradačac... Sada idu u ozbiljne klubove poput Željezničara, Sarajeva, Zrinjskog, ali i inostranstvo. Ipak, to nas je dovelo u situaciju da ćemo ostati sa samo tri igrača iz prve postave od prošle sezone. Svestan sam da zbog manjka finansija ne mogu birati pojačanja, odnosno da moram stvarati igrače. Ipak, moramo brzo da reagujemo, jer se prvenstvo bliži, a mi ni kvantitativno ni kvalitativno nemamo ekipu koja može izneti teret prvenstva - rekao je Petrović.

Njegove riječi potvrdio je i dvomeč u kvalifikacijama za Ligu Evrope protiv Beroea, posebno drugi meč u Banjaluci.

- Ispali smo zbog nedostatka iskustva, ali ne očajavamo. Napravili smo veliku stvar samim izlaskom na evroscenu. Sada smo malo spustili intenzitet treninga kako bi se igrači oporavili od napornih iskušenja i dugih putovanja. Imamo problem da pronađemo rivala za generalnu probu jer su nam otkazali subotički Spartak i Rudar iz Pljevalja, ali se nadam da ćemo u idućih nekoliko dana pronaći adekvatnog rivala - rekao je Petrović.

Stigao Šerbečić

Svjesni da se ne mogu takmičiti sa bogatijim klubovima, Bijeljinci su se okrenuli dovođenju mladih fudbalera, od kojih očekuju da će uz pravilan rad postati ozbiljni igrači. U tu viziju u potpunosti se uklapa doskorašnji igrač Zvijezde iz Gradačca Besim Šerbečić (18).

- Verujem da će on za dve godine biti odličan premijerligaški fudbaler, jer ima sve predispozicije za to - rekao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana