Otišli Škorić i Malbašić

Zoran Vajkić
Otišli Škorić i Malbašić

Gradiška - Šef stručnog štaba Fudbalskog kluba Kozara, Miloš Pojić zakazao je prozivku za 14. januar, ali je već sada jasno da će gradiški tim biti oslabljen u nastavku sezone.

- Zapažene igre mladih igrača u jesenjoj sezoni privukle su pažnju klubova iz BiH i Srbije. U mostarski Velež je otišao na pripreme prvi strijelac tima Aleksandar Malbašić, Ognjen Škorić je prošao sve testove u Sremu, a za štopera Ognjena Petrovića, člana mlade reprezentacije BiH, veliko interesovanje pokazuju dva superligaša Srbije, Javor iz Ivanjice i Sloboda iz Užica koji su to dopisom i najavili. Klub će ovim igračima dati ispisnice, ali posljednju riječ ipak imaju njihovi budući klubovi, ako uplate obeštećenja - rekao je direktor Kozare Milan Bjelajac i istakao da u nastavku sezone u timu neće biti ni kapiten Miljan Bajić, koji je odlučio da završi fudbalsku karijeru i posveti se obavezama na radnom mjestu.

Prvo okupljanje igrača Kozare u ovoj godini biće obilježeno radnim sastankom i upoznavanjem sa planom rada.

- Prvi radni dan na stadionu biće dan kasnije, 15. januara, a uvodna sedmica, pored ljekarskih pregleda, biće obilježena lakšim treninzima. Onda ćemo krenuti punim intenzitetom. Planiramo odigrati što više utakmica. Pokušaćemo da igramo svaka tri, četiri dana ako nam vremenski uslovi to dozvole. Sedam dana početkom februara provešćemo van Gradiške na pripremama u Širokom Brijegu o trošku domaćina, zahvaljujući transferu našeg bivšeg igrača Gorana Zakarića - naglasio je kormilar Miloš Pojić.

U Kozari očekuju uplatu od 20.000 maraka od Rada (druga rata) za Ognjena Gnjatića. Klupska kasa trebalo bi da bude punija u idućem periodu i za 100.000 maraka duga Crvene zvezde za mladog 19-godišnjeg Ognjena Ožegovića, fudbalskog bisera iz Gradiške koji je početkom prošle godine potpisao vjernost "Marakani". Čelnici Zvezde, uz pristanak Kozare, sporazumno su reprogramirali dug, koji bi trebalo da stigne na naplatu do marta ove godine i početka drugog dijela sezone.

Skupština

U Kozari pripremaju materijale i izvještaje za sjednicu Skupštinu kluba. Konsultacije oko novog Upravnog odbora su u toku, a kako nezvanično saznajemo, sadašnjeg v. d. predsjednika kluba Milenka Pavlovića zamijeniće neko iz nove strukture vlasti. Kozara će, po svemu sudeći, novog predsjednika dobiti 18. januara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana