Osice bez trenera i na začelju tabele

D. R.
Osice bez trenera i na začelju tabele

Banjaluka - Prije samo dvije godine Ženski rukometni klub Borac osvojio je titulu prvaka BiH, a danas je na začelju tabele, bez trenera i sa mnogo finansijskih problema.

Jedna pobjeda i sedam poraza odslikavaju trenutnu situaciju u klubu koji je prije dvadesetak dana napustio trener Bojan Crnomarković, pa ekipu trenutno vodi direktor kluba Ranko Gligorić.

- Teško je naći trenera koji želi da radi sa mladima posebno tokom sezone. Na polusezoni će Upravni odbor odlučiti kako dalje, a u drugi dio Premijer lige bismo trebali ući sa novim trenerom - rekao je Gligorić.

Loši rezultati odraz su činjenice da su šampionsku generaciju napustile gotovo sve igračice i da okosnicu tima čine vrlo mlade rukometašice.

- Imamo mlad tim, djevojke nemaju iskustva i teško mogu iznijeti sezonu. Nekada smo bili najbolji klub, a sada smo najperspektivniji. Nažalost, iskusnije rukometašice nismo mogli da plaćamo, pa smo bili prinuđeni da podmladimo ekipu. To su perspektivne djevojke, ali treba vremena da postanu nosioci igre, i naravno dosta rada. Sada nam je cilj ostanak u ligi, ali biće teško - rekao je Gligorić i dodao da je klub dužan 23.000 KM, što je smiješana cifra u odnosu na ostale klubove, uz činjenicu da djevojke igraju bez plata.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana