Novi premijerligaš pripreme počinje iz etno-sela Stanišići

Siniša Kotaraš
Novi premijerligaš pripreme počinje iz etno-sela Stanišići

Bijeljina - Novi šef stručnog štaba ekipe Zvijezda 09, novog člana Premijer lige BiH, Milan Đuričić izvršio je prozivku igrača na početku priprema za debitantsku sezonu u okviru Premijer lige BiH. Prvi trening održan je na stadionu u etno-selu Stanišići, a trener je bio i više nego jasan.

- Kod mene nema ni prve ni druge faze, od prvog treninga radimo s loptom, a uz nju kombinujemo sve ostalo. Nema pukog trčanja ukrug, sve je bazirano na radu na terenu. Kompletne pripreme ćemo obaviti ovde, u etno-selu Stanišići, gde imamo savršene uslove. Ne insistiram na odlasku u neki od poznatih trening centara jer za to nema potrebe. Ovde imamo sve što nam treba, uslovi su savršeni, imamo prioritet, biramo najpovoljnije termine i radimo koliko nama treba - naglasio je Đuričić.

Da se u Zvijezdi 09 ništa ne prepušta slučaju, već da je kompletan rad kvalitetno osmišljen, pokazuje i podatak da novi premijerligaš već ima zakazano nekoliko prijateljskih mečeva.

- Prvu kontrolnu utakmicu odigraćemo 23. juna, ali još nismo dogovorili ko će nam biti rival. Na početku priprema bi nam odgovarao nešto slabiji protivnik, a kako prvoligaši još nisu počeli sa radom, trenutno imamo taj mali problem. Nakon toga imamo dogovorene mečeve sa šabačkom Mačvom 27. juna, tri dana kasnije sa Slogom iz Siminog Hana, te 7. jula sa Vojvodinom iz Novog Sada i taj susret će biti odigran u Ugljeviku. Do početka prvenstva igraćemo u ritmu sreda-subota kako bismo što spremniji ušli u sezonu - istakao je Đuričić.

U premijerligašu iz etno-sela Stanišići imaju namjeru da u šampionat uđu sa 22 igrača i tri golmana i, prema njihovom očekivanju, od ponedjeljka bi trebalo da budu kompletni.

- Kada je u pitanju igrački kadar, ekipa se polako formira, do ponedeljka bi trebalo da dođu sva pojačanja i od tada ćemo biti u strogom režimu rada - zaključio je Đuričić.

Igrački kadar

Na prozivci Milana Đuričića pojavilo se 26 fudbalera koji će konkurisati za prvi tim. To su Ermin Huseinbašić, Miloš Zlatković, Nikola Lakić, Stefan Tripković, Milan Makarić, Luka Asentić, Damjan Krajišnik, Milun Avramović, Stefan Kakić, David Nikolčić, Vladan Mandić, Nemanja Parmaković, Anel Husić, Kristijan Tojičić, Muhamed Omanović, Ibrahim Skakić, Selmir Mahmutović, Aleksandar Vojinović, Nemanja Vejnović, Daniel Ćulum, Blaško Guzijan, Filip Erić, Dragiša Stanić, Miladin Filipović, Dušan Babić i Miljan Govedarica.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana