Nikolić mijenja Milakovića

Milan Zubović
Nikolić mijenja Milakovića

Laktaši - Srpski košarkaški trener Dragan Nikolić naslijediće Žarka Milakovića na klupi Igokee.

On je u završnim pregovorima sa rukovodstvom Aleksandrovčana i sinoć je trebalo da ozvaniči saradnju sa novom ekipom, a već danas ili odradi prvi treninig. Nikolić je bio bez posla od sredine novembra zbog nesporazuma sa upravom koja nije ispoštovala njegove zahtjeve  u vezi sa igračkim kadrom. Na klupu poljskog tima sjeo je 28. novembra prošle godine i osvojio je Kup te zemlje. Tokom karijere vodio je Ušće (2003-05), Mladost Zemun u dva navrata (2005-06 - 2014-16), Proleter Naftagas (2006-07), Tamiš (2007-09), BKK Radnički (2009-12), Metalac (2012-13), Karpoš Sokoli (2016-17) i pomenuti Košalin. Bio član stručnog štaba reprezentacije Srbije tokom Evropskog prvenstva 2013. godine u Sloveniji kada je selektor bio Dušan Ivković. Tri puta bio je prvi u Drugoj ligi Srbije, sa Karpošem je osvojio Kup Makedonije prošle godine, a igranje u ABA ligi neće mu biti nepoznanica jer je sa Makedoncima već nastupao u regionalnom takmičenju i spasio ih ispadanja iz lige iako su u trenutku njegovog preuzimanja bili u nezavidnoj situaciji.

Na drugoj strani rukovodstvo kluba zahvalilo se na saradnji Milakoviću kojem je ovo bio drugi mandat na klupi kao glavnog trenera. Prvi je bio u završnici Lige 6 BiH ove godine kada je poražen u finalnoj seriji plej-ofa od Zrinjskog. Tokom ljeta postao je pomoćnik Nenadu Trajkoviću, a kada je srpski stručnjak dobio otkaz nakon poraza od FMP-a u šestom kolu ABA lige on je preuzeo ekipu. Ostvario je dvije pobjede i četiri poraza i na svim mečevima njegova ekipa primala je više od 90 poena što je bio razlog raskida saradnje. Milaković je šesti trener ove sezone koji je dobio otkaz u jednom od klubova ABa lige.

Cibona

Idući meč Igokeu očekuje već ovog petka kada će ugostiti Cibonu koju su dobili u prvom dijelu sezone. Ekipa iz Aleksandrovca ima četiri pobjede i osam poraza do sada. Zagrepčani će ovaj susret dočekati bez Amerikanaca Džondrea Džefersona i Brendisa Rejli-Rosa koji su stigli početkom sezone. Džeferson je odigrao osam utakmica u ABA ligi i prosječno postizao osam poena uz 5,5 skokova i jednu blokadu. Rejli-Ros je odigrao 11 abaligaških utakmica sa prosjekom od 9,5 poena, 2,1 skok i 1,9 dodavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana