Nenad Trajković, trener Igokee: Osam minuta smo igrali odbranu

Milan Zubović
Nenad Trajković, trener Igokee: Osam minuta smo igrali odbranu

Laktaši - Košarkaši Igokee kao da nisu dovoljno ozbiljno shvatili upozorenja svog trenera Nenada Trajkovića da jednakom mjerom moraju odgovoriti na agresivnu igru Mege i nikako ne smiju dopustiti da se protivnik "razleti" po terenu što je na kraju i presudilo pobjednika.

Iako se domaći tim vratio iz rezultatskog minusa i uveo meč u neizvjesnu završnicu nije imao snage ili vremena da napravi potpuni preokret pa je poražen (79:80). Pokušaj Vuka Radivojevića sa skoro pola terena za pobjedu nije bio precizan pa su gosti mogli početi da slave. Trajković je upozoravao da moraju biti energičniji protiv poletnog tima iz Sremske Mitrovice koji svoje rivale lomi presingom po cijelom terenu i jakim ritmom, ali toga nije bilo što se jasno vidi u broju skokova jer su gosti imali čak 46 uhvaćenih lopti naspram 27 domaćina čiji su igrači imali 11 manje izgubljenih lopti i bili mirnije ruke sa linije slobodnih bacanja (25/26) što je mučilo izabranike Dejana Milojevića (6/14), ali su Aleksandrovčani podbacili u šutu za tri (8/30) i dva poena (15/39).

- Mega je zasluženo pobedila jer je kontrolisala utakmicu sve vreme. U prvom poluvremenu dozvolili smo im da igraju kako žele i loše smo igrali odbranu. Nismo došli do jeftinog koša kroz kontranapad, a do posljednjih osam minuta nismo ni igrali odbranu. Nismo iskoristili naše igrače u napadu kako smo trenirali i nismo se snašli na njihovo preuzimanje. Hteli smo da damo koš iz reketa, ali nismo jer su to dobro branili. Ulaskom Dalibora Ilića na kraju dobili smo energiju i bili u prilici da pobedimo, ali to ne bi bilo zasluženo je je Mega sve vreme imala kontrolu - izjavio je Trajković.

Rekao je da Sava Lešić nije imao šutersko veče.

- Neke stvari pokušali smo da uradimo sa Zubčićem i Lešićem koji su dobri u šutu za tri poena, ali nisu imali svoje veče. Sava nije bio raspoložen za šut i nije imao ni 20 odsto šuta iz igre - rekao je Trajković.

Bez faula

Zanimljivo je da Igokea napravila samo 16 prekršaja za 40 minuta igre.

- Mali broj prekršaja je nedopustiv i u prvom poluvremenu smo ih napravili osam. Igrači kao da ne shvataju da mogu napraviti faul kada ih igrač prođe, ali izgleda da nemaju tu naviku i moraćemo raditi na tome da je faul taktički potez - kazao je Trajković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana