Neizvjestan meč rukometaša Boraca u Skoplju

D. R.
Neizvjestan meč rukometaša Boraca u Skoplju

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel i dalje su u štrajku bez obzira na to što je 4. februar i prvi meč nastavka SEHA Gasprom Južni tok lige protiv Metalurga u Skoplju sve bliže. Postoji bojazan da ekipa iz Gospodske neće ni otputovati u prestonicu Makedonije.

U slučaju takvog raspleta ionako prazna kasa mogla bi dodatno da se isprazni za 30.000 evra, koliko iznosi kazna za neodigravanje utakmice u ovom takmičenju.

- Igrači su voljni da odigraju meč iako ne treniraju, ali to još nije konačna odluka. Do nedjelje ćemo znati sve, najgori scenario bi bio da ne odemo u Skoplje i nadam se da do njega neće doći - rekao je v.d. direktora Borca Nebojša Golić.

Što se tiče odlazaka, osim kapitena Srđana Trivundže koji će karijeru nastaviti u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, nijedan igrač nije tražio raskid ugovora.

- Sa Trivundžom smo se korektno rastali. Tu nema nikakvog spora, baš kao ni sa jednim drugim rukometašem. S obzirom na to koliko plata nisu dobili, imaju pravo da odu kad god hoće. Ipak, momci žive od rukometa - rekao je Golić.

Za večeras je zakazana sjednica UO kluba.

- Upoznaćemo članove UO sa zaključcima sa sastanka koji smo imali u Gradskoj upravi. Takođe, zakazaćemo Skupštinu kluba kojoj ćemo podnijeti izvještaj za proteklih šest mjeseci, koliko smo na čelu kluba. Još jednom ponavljam, bez pomoći države i nadležnih institucija nema šanse da izvučemo Borac iz dubioze - zaključio je Golić.

O problemima FK Borac i RK Borac, kao i ŽKK Mladi Krajišnik raspravljaće se i na sjednici Vlade Republike Srpske koja je zakazana za sutra.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana