Неизвјестан меч рукометаша Бораца у Скопљу

Д. Р.
Неизвјестан меч рукометаша Бораца у Скопљу

Бањалука - Рукометаши Борца м:тел и даље су у штрајку без обзира на то што је 4. фебруар и први меч наставка SEHA Гаспром Јужни ток лиге против Металурга у Скопљу све ближе. Постоји бојазан да екипа из Господске неће ни отпутовати у престоницу Македоније.

У случају таквог расплета ионако празна каса могла би додатно да се испразни за 30.000 евра, колико износи казна за неодигравање утакмице у овом такмичењу.

- Играчи су вољни да одиграју меч иако не тренирају, али то још није коначна одлука. До недјеље ћемо знати све, најгори сценарио би био да не одемо у Скопље и надам се да до њега неће доћи - рекао је в.д. директора Борца Небојша Голић.

Што се тиче одлазака, осим капитена Срђана Тривунџе који ће каријеру наставити у Уједињеним Арапским Емиратима, ниједан играч није тражио раскид уговора.

- Са Тривунџом смо се коректно растали. Ту нема никаквог спора, баш као ни са једним другим рукометашем. С обзиром на то колико плата нису добили, имају право да оду кад год хоће. Ипак, момци живе од рукомета - рекао је Голић.

За вечерас је заказана сједница УО клуба.

- Упознаћемо чланове УО са закључцима са састанка који смо имали у Градској управи. Такође, заказаћемо Скупштину клуба којој ћемо поднијети извјештај за протеклих шест мјесеци, колико смо на челу клуба. Још једном понављам, без помоћи државе и надлежних институција нема шансе да извучемо Борац из дубиозе - закључио је Голић.

О проблемима ФК Борац и РК Борац, као и ЖКК Млади Крајишник расправљаће се и на сједници Владе Републике Српске која је заказана за сутра.

 

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана