Napadač iz Bijeljine priključen prvom timu Crvene zvezde

Ivan Dragičević
Napadač iz Bijeljine priključen prvom timu Crvene zvezde

Beograd - Tek što je završen memorijalni turnir "Stevan Ćele Vilotić" u Subotici, na kojem je Srbija osvojila prvo mjesto, mladi napadač Dejan Joveljić priključen je prvom timu Crvene zvezde i mogao bi ove sezone da debituje u Superligi.

Napadač iz Bijeljine, kojeg je engleski "Gardijan" svrstao među najtalentovanije igrače Evrope, zablistao je na ovom turniru, a u finalu dao je dva gola Izraelu za pobjedu "orlića" od 3:1. Sve ovo dobija na značaju kada se uzme u obzir da je Joveljić u igru ušao 20 minuta prije kraja susreta te da je prvi gol postigao makazicama.

- Osvojili smo turnir koji je jedan od ozbiljnijih u Evropi za ovaj uzrast. Igrali smo veoma dobro, imamo odličan tim, a iz kolektiva uvijek iskaču pojedinci. Nije fraza kada to kažem, stvarno smo stvorili odličnu atmosferu i kao proizvod dobrog rada dolaze rezultati. Nama je ovo bila odlična provjera pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo i svakako da nam je osvajanje turnira donijelo novu dozu samopouzdanja. Krenuli smo s ciljem da budemo prvi i sa dogovorom da poštujemo plan i principe igre, a rezultat je došao sam po sebi - rekao je Joveljić.

Zvezdin biser je iza sebe ostavio probleme sa mononukleozom i sada se odlično osjeća. Spreman je za nove izazove, a poguraće ga nagrada za najperspektivnijeg igrača na turniru u Subotici. Trener Vladan Milojević ga je zajedno sa Lukom Ilićem priključio prvom timu pa se Bijeljinac nada debiju u takmičarskom susretu pošto je već igrao za seniore na pripremama kod bivšeg trenera Miodraga Božovića. Nije se uobrazio zbog treninga sa prvotimcima pa je nastavio da rešeta mreže za omladinski tim dok čeka debi za prvi. Na posljednjem meču protiv Internacionala u Rakovici (5:3) postigao je het-trik te stigao do brojke od 11 golova na pet mečeva. Ilić je dodao jedan pogodak.

- Pričali smo s Milojevićem i savjetovao nas je da nastavimo sa napornim treninzima. Prošli utorak odradili smo prvi trening sa seniorima, registrovan sam za Superligu pa možda i dobijem šansu na nekoj utakmici. Do tada ću nastupati za omladince i trenirati sa prvim timom. Mnogo rada je preda mnom, želim što više da naučim - dodao je Joveljić.

Reprezentacija Srbije pored Joveljića u ovoj generaciji ima nekoliko sjajnih talenata. Tu su djeca iz Partizana, napadač Đorđe Jovanović koji uveliko igra za prvi tim, štoper Strahinja Bošnjak za čije je usluge zainteresovana Fjorentina i bek Miloš Vlalukin. Pomenuti Luka Ilić već je potpisao ugovor sa Mančester sitijem zajedno sa bratom Ivanom, tako da ova selekcija ima veliki potencijal.

- Generacija je odlična, slijede nam kvalifikacije i nadam se da ćemo imati uspjeha. Ima dosta momaka iz Zvezde i Partizana, od kojih se očekuje da uđu u prvi tim, a među nama, naravno, ima zezanja na tu temu. Drugari smo iako igramo za "vječite" rivale i tako treba da bude. Nadam se da ćemo ubrzo igrati seniorske derbije - zaključio je Joveljić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana