Mladost uskratila plasman rukometaša među 16

G.S.
Mladost uskratila plasman rukometaša među 16

Sarajevo - Rukometaši BiH vratili su se u petak sa Svjetskog prvenstva u Kataru na kojem su zauzeli 20. mjesto. Vidno izmoreni od puta i takmičenja jedva su čekali da dobiju "voljno" od selektora Dragana Markovića i upute se kućama.

Ipak, podijelili su impresije sa novinarima i uglavnom istakli da je rezultat zadovoljavajući s obzirom na okolnosti. Jedna pobjeda i šest poraza nisu prava slika svega viđenog u Dohi i Lusailu.

- Nisam u potpunosti zadovoljan rezultatom. Imali smo šansu da odemo u drugi krug, što je i bio cilj, ali smo je propustili. Loša utakmica protiv Austrije, te mečevi protiv Makedonije i Tunisa u kojim smo imali šanse za pobjedu, ali očigledno smo još mali da pobijedimo u takvim mečevima. Utakmice Prezident kupa protiv Bjelorusije i Rusije neću da komentarišem, jer nam nije bilo ni do čega. U svakom slučaju, nosimo veliko iskustvo sa ovoga prvenstva - rekao je selektor Marković.

Možda i najbolji utisak od svih igrača ostavio je Dejan Malinović. Mladi rukometaš imao je težak zadatak, pošto je poslije povrede Koste Savića u prvom meču ostao jedino rješenje na poziciji desnog beka. Preuzimao je odgovornost na sebe, nekada pogađao, nekada promašivao, ali pokazao da će još dugo vremena biti adut reprezentacije.

- Pokazali smo u prve tri-četiri utakmice da možemo igrati sa svima. Ipak, neke greške smo ponavljali i to hitno moramo izbaciti iz naše igre. Mislim da će tako biti, jer iz Katara nosimo veliko iskustvo. Imamo mnogo potencijala i vjerujem da ćemo ga pretvoriti u mnogo bolje partije - rekao je Malinović.

Šansu u finišu prvenstva dobio je i rukometaš Borca m:tel Stefan Janković.

- Nama mladim mnogo će značiti ovo prvenstvo. Imali smo priliku da vidimo gdje smo u odnosu na najbolje rukometaše svijeta i sada moramo nastaviti da se razvijamo. U aprilu nas čeka nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, igramo dva meča protiv Litvanije koja moramo dobiti - rekao je Janković.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana