Mladen Krstajić: Žižović ostaje na klupi Radnika

Igor Stanišić
Mladen Krstajić: Žižović ostaje na klupi Radnika

Banjaluka - Iako su fudbaleri Radnika u prvih deset kola osvojili samo deset bodova i nalaze se na devetom mjestu predsjednik bijeljinskog premijerligaša Mladen Krstajić ima puno povjerenje u stručni štab na čijem čelu se nalazi Mladen Žižović.

Tim iz Semberije je odlično otvorio prvenstvo i u prvih pet kola zabilježio je tri pobjede, jedan remi i jedan poraz, ali je onda uslijedila serija od pet uzastopnih neuspjeha.

- Vjerujem u rad trenera Mladena Žižovića i brzi izlazak iz situacije u kojoj se nalazimo. Težak je period iza nas. Transformacija tima tokom ljeta, dobar start u šampionatu, a kasnije pad u igri, sve je to sastavni dio sporta. Uvjeren sam da tim Radnika ima kvalitet i ono što je najvažnije karakter i da će ubrzo izaći iz novonastale situacije. Bilo je tu dosta pehova sa povredama, nekih naših grešaka, ali i grešaka sa strane koje su direktno uticale na naše rezultate i siguran sam da će se situacija veoma brzo popraviti - naglasio je Krstajić.

Sve pristalice Bijeljinaca pred početak prvenstva ponovo su očekivali dobra izdanja ekipa i plasman među šest najboljih odnosno, u Ligu za prvaka. Međutim, bar za sada sve je to veoma daleko i toga je svjestan i Žižović.

- Činjenica je da nam nije lako poslije pet uzastopnih prvenstvenih poraza, ali ne tražim alibi zbog loših rezultata. Ne znam šta da vam kažem na sve ovo. Najveći problem je to što je ekipa pretrpjela mnogo promjena u ljetnjem prelaznom roku. Došli su neki novi igrači, a ništa se ne može postići preko noći. Da može svi bi to radili, ne bi stvarali ekipe godinama. Na to su se nadovezale i sudijske lakrdije, ali jednostavno rečeno nismo imali ni sreće počevši od šestog kola, pa zaključno sa posljednjom utakmicom koju smo izgubili u Širokom Brijegu - istakao je Žižović.

Reprezentativna pauza i te kako je dobro došla fudbalerima i stručnom štabu Radnika da zbiju redove i pokušaju se vratiti na pobjednički kolosijek.

- Pokušaćemo da zaboravimo stvari koje su iza nas i da ekipu vratimo prije svega psihički na normalan put. Sreća je pa je pred nama nešto lakši raspored u prvenstvu, ako tako možemo reći. Zato ćemo u narednim susretima tražiti svoju šansu kako bi izašli iz rezultatske i bodovne krize. Nadam se da ćemo odoljeti svim kritikama koje su opravdane i da ćemo Radnik postaviti na zdrave noge - dodao je Žižović.

Spartak

Fudbaleri Radnika u subotu će od 14.30 časova odigrati kontrolnu utakmicu sa Spartakom u Subotici.

- Biće to prilika da se ekipa još malo uigra, ali i da se vidi koliko ko može u ovom trenutku - naglasio je šef stručnog štaba Radnika Mladen-Žižović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana