Младен Крстајић: Жижовић остаје на клупи Радника

Игор Станишић
Младен Крстајић: Жижовић остаје на клупи Радника

Бањалука - Иако су фудбалери Радника у првих десет кола освојили само десет бодова и налазе се на деветом мјесту предсједник бијељинског премијерлигаша Младен Крстајић има пуно повјерење у стручни штаб на чијем челу се налази Младен Жижовић.

Тим из Семберије је одлично отворио првенство и у првих пет кола забиљежио је три побједе, један реми и један пораз, али је онда услиједила серија од пет узастопних неуспјеха.

- Вјерујем у рад тренера Младена Жижовића и брзи излазак из ситуације у којој се налазимо. Тежак је период иза нас. Трансформација тима током љета, добар старт у шампионату, а касније пад у игри, све је то саставни дио спорта. Увјерен сам да тим Радника има квалитет и оно што је најважније карактер и да ће убрзо изаћи из новонастале ситуације. Било је ту доста пехова са повредама, неких наших грешака, али и грешака са стране које су директно утицале на наше резултате и сигуран сам да ће се ситуација веома брзо поправити - нагласио је Крстајић.

Све присталице Бијељинаца пред почетак првенства поново су очекивали добра издања екипа и пласман међу шест најбољих односно, у Лигу за првака. Међутим, бар за сада све је то веома далеко и тога је свјестан и Жижовић.

- Чињеница је да нам није лако послије пет узастопних првенствених пораза, али не тражим алиби због лоших резултата. Не знам шта да вам кажем на све ово. Највећи проблем је то што је екипа претрпјела много промјена у љетњем прелазном року. Дошли су неки нови играчи, а ништа се не може постићи преко ноћи. Да може сви би то радили, не би стварали екипе годинама. На то су се надовезале и судијске лакрдије, али једноставно речено нисмо имали ни среће почевши од шестог кола, па закључно са посљедњом утакмицом коју смо изгубили у Широком Бријегу - истакао је Жижовић.

Репрезентативна пауза и те како је добро дошла фудбалерима и стручном штабу Радника да збију редове и покушају се вратити на побједнички колосијек.

- Покушаћемо да заборавимо ствари које су иза нас и да екипу вратимо прије свега психички на нормалан пут. Срећа је па је пред нама нешто лакши распоред у првенству, ако тако можемо рећи. Зато ћемо у наредним сусретима тражити своју шансу како би изашли из резултатске и бодовне кризе. Надам се да ћемо одољети свим критикама које су оправдане и да ћемо Радник поставити на здраве ноге - додао је Жижовић.

Спартак

Фудбалери Радника у суботу ће од 14.30 часова одиграти контролну утакмицу са Спартаком у Суботици.

- Биће то прилика да се екипа још мало уигра, али и да се види колико ко може у овом тренутку - нагласио је шеф стручног штаба Радника Младен-Жижовић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана