Milinković na debiju u Širokom Brijegu cilja tri boda

Darko Pašagić
Milinković na debiju u Širokom Brijegu cilja tri boda

Banjaluka - Prvenstveni debi na klupi Borca Zoran Milinković imaće u nedjelju protiv Širokog Brijega na stadionu "Pecara", gdje su "crveni-plavi" jedini put pobijedili prije šest i po godina, 27. februara 2011. godine sa 2:1.

Poslije šest kola obje ekipe imaju identičan bilans (tri pobjede, jedan remi i dva poraza) i bodovi iz ovog meča učvrstili bi ih u vrhu tabele.

- Sa ekipom sam desetak dana i to je malo vremena, ali smo vredno radili. Znam da nas čeka težak posao u Širokom Brijegu, jer su ekipa koja godinama ima svoje mesto u samom vrhu i često izlaze na evropsku scenu. Nisam od onih trenera koji puno obećavaju. Minimum što tražim od igrača je da pruže maksimum na terenu, a da li će to biti dovoljno za bodove, videćemo u nedelju - rekao je Milinković.

Meč će propustiti Bojan Puzigaća zbog tri žuta kartona.

- Na bol u kolenu žali se Ivica Guberac, a Ivan Delić je lakše povređen. Međutim, biće obojica u kombinaciji za ovaj susret, u kojem je, ponavljam, najvažnije da svi pruže maksimum - rekao je Milinković i dodao da su pregovori o angažmanu Simona Vukčevića u toku i da će sve biti poznato u toku narednih nekoliko dana.

Golman Asmir Avdukić očekuje da njegova ekipa skupo proda kožu na "Pecari".

- Tradicija je na strani Hercegovaca, ali je tu da se sruši. Dosadašnji tok sezone je pokazao da su gotovo sve ekipe približnog kvaliteta i ne vidim razlog što se ne bismo iz Širokog Brijega vratili sa pozitivnim rezultatom - istakao je Avdukić.

U konkurenciji za tim biće i Predrag Zekanović, koji se poslije propalog angažmana u rumunskoj Konkordiji vratio na Gradski stadion i sa Borcem potpisao dvogodišnji ugovor.

- Ne treba nikoga da se plašimo, pa tako ni Širokog Brijega. Dobro smo radili u ovoj reprezentativnoj pauzi i neće biti nikakvo čudo ako se sa "Pecare" vratimo sa tri boda - rekao je Zekanović.

Ostali parovi

U ostalim mečevima sedmog kola Premijer lige BiH sastaju se: Sarajevo - Vitez (subota, 16.30 časova), Sloboda - GOŠK (subota, 19.30), Zrinjski - Čelik (subota, 19.30 časova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana